Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravy na I/19 pokračují, jeden úsek řidiči otestují na konci října. Podívejte se na aktuální fotky

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v opravě přibližné šestikilometrového úseku komunikace I/19 Kámen, ten se nachází na hranici Kraje Vysočina a Jihočeského kraje. Dobro u zprávou pro řidiče je určitě to, že se práce blíží ke svému konci.

Oprava je rozdělena na dva základní úseky. „Ten mezi hranicemi kraje a Obrataní je dlouhý 2359 metrů a v etapě 1 až 4 ho opravuje společnost Poor. Dokončen je úsek mezi hranicemi kraje a železničním přejezdem (etapa 1,2) s tím, že se zde v jízdním pruhu ve směru k Obrataní dokončuje ještě oprava propustku, který si vzhledem k jeho fyzicky zjištěnému stavu vyžádal větší rozsah prací. Ve stejném směru za železničním přejezdem již v rámci 3. etapy proběhlo odfrézování starého povrchu, očištění povrchu po frézování a souběžně se pracuje na čištění a profilaci příkopů odvodnění a seříznutí krajnice,“ informuje za ŘSD Martin Buček.

Ve druhé části, která měří 3303 metrů a nachází se mezi Obrataní a začátkem obchvatu obce Kámen, práce realizuje společnost Swietelsky, jež je zde již v osmé závěrečné etapě. Momentálně se pracuje v jízdním pruhu ve směru Kámen - Obrataň mezi křižovatkami se silnicí II/128 na Eš a Věžnou. „I tady v uplynulém týdnu proběhlo odfrézování starého povrchu, jeho očištění po frézování a souběžně se pracuje na čištění a profilaci příkopů odvodnění a seříznutí krajnice,“ dodává Buček.

Opravy na silnici I/19, září 2021

Pondělí, 13. září 2021, 13:18

Opravy na silnici I/19, září 2021
Opravy na silnici I/19, září 2021

V tomto týdnu v obou pracovních úsecích stavební dělníci navážou podobnými činnostmi jako je oprava propustků pod sjezdy, terénní úpravy, pokládka nezpevněných krajnic a příprava povrchu před pokládkou asfaltového mastixového koberce. „Ten budeme pokládat koncem tohoto a v průběhu příštího týdne. Uvedení opravovaného úseku jako celku do provozu plánujeme k 10. říjnu 2021 s tím, že část úseku Obrataň - Kámen bude dokončena dříve, a řidiči se tak již následně zdrží na semaforech pouze v omezení mezi železničním přejezdem a Obrataní,“ doplňuje na závěr Buček.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava, I/19, ŘSD, fotogalerie, doprava, Obrataň, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy na I/19 pokračují, jeden úsek řidiči otestují na konci října. Podívejte se na aktuální fotky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.