Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce mostu na silnici II/602 pokročila. Podívejte se, jak to na místě vypadá

Už pátý měsíc je pro všechny řidiče uzavřený most poblíž Dvorců u Jihlavy na silnici II/602. Prochází totiž totální rekonstrukcí. Řidiči by se po něm poprvé měli projet 1. listopadu. Jak zjistila redakce Jihlavské Drbny, práce jdou zatím podle časového harmonogramu.

V současné době probíhá betonáž nosné konstrukce mostu. „Následuje předpínání výztuže,“ přiblížila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina a dodává, že jedinou komplikací je koordinace stavebních prací s provozem na trati, s výlukami a pomalou jízdou během stavby.

Opravy mostu jsou od zahájení stavby ruku v ruce s úplnou uzavírkou pro všechny řidiče, kteří musí využít stanovenou objízdnou trasu. To se až do konce stavby mostu nezmění, řidiči se po novém mostu poprvé projedou 1. listopadu, kdy by měl být most zprůjezděný. Dokončení stavby by mělo být 30. června 2022.

Most nedaleko obce Dvorce je na silnici 602 mezi Jihlavou a Pelhřimově. Most překlenuje železniční trať Jihlava - Veselí nad Lužnicí a řeku Jihlavu.

Rekonstrukce mostu poblíž Dvorců vyjde na necelých 50 milionů korun bez DPH, cena víceprací a méněprací zatím nebyla stanovena. zatím nebyla stanovena cena víceprací a méněprací.  „Vícepráce jsou spojené s větším rozsahem kácení pro výstavbu suchého poldru a přeložkou kabelu ČD Telematika. V místě stávajících základů bylo nutné přizpůsobit stavební práce stávající larsenové stěně, na podkladu inženýrsko-geologického průzkumu a upřesnění dle realizační dokumentace stavby byla provedena úprava množství mikropilot v založení mostu,“ dodává Jitka Svatošová.

Práce na přestavbě mostu, který byl v havarijním stavu, měly začít už na jaře roku 2020. První výběrové řízení na dodavatele kraj ale nakonec zrušil, a to vloni v květnu, protože jedna firma podala návrh na přezkoumání úkonů zadavatele k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina, Lenka Dvořáková

Štítky rekonstrukce, most, Dvorce, II/602, doprava, silnice, Jihlava, Dvorec, Drbna.cz, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Kraj Vysočina, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostu na silnici II/602 pokročila. Podívejte se, jak to na místě vypadá | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.