Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na stavbě obchvatu Brodu se už rýsuje sedm mostů a okružní křižovatka. Prohlédněte si aktuální snímky

I nadále pokračují práce na stavbě jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu. Nyní lze již rozpoznat nejen pilíře a opěry budoucích sedmi mostů. Pomalu se začíná rýsovat také pozemní komunikace v hlavní trase obchvatu.

Výstavba jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu patří bezesporu k největší investiční akci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na Vysočině. Zhotovitel, kterým je konsorcium firem, Strabag-M-Silnice-Porr, se stavbu zavázal zhotovit dle projektové dokumentace za 1,598 miliardy korun bez DPH.

Podle informací od Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) prakticky na všech mostech se dokončuje betonáž dříků a hlavic pilířů a betonáž mostních opěr. „Na mostě přes železniční trať Praha-Havlíčkův Brod-Brno, řeku Sázavu a železniční trať H. Brod-Chotěboř se pokračuje již také v přípravě hlavní nosné konstrukce přes trakční vedení tratě Havlíčkův Brod-Brno, a to za jejího plného provozu. Betonáž prvního pole hlavní nosné konstrukce je dokončena na mostě přes Stříbrný potok a v minulém týdnu probíhalo předpínání nosné konstrukce tohoto pole,“ jmenuje Martin Buček z ŘSD.

Mimo mosty se pracuje také na okružní křižovatce, která se již tvarově rýsuje u stávající silnice I/38 před vjezdem do Havlíčkova Brodu od Jihlavy. Souběžně se opravuje kanalizace a odvodnění části silnice I/38 před touto novou křižovatkou. To umožní bezproblémové napojení na odvodňovací systém budovaného obchvatu.

„Od křižovatky po trase směrem k severu je již patrný zářez, kudy bude hlavní trasa obchvatu vedena dále okolo části Novotnův Dvůr, kde je již vybudována nová místní komunikace, na první z mostů,“ dodává Martin Buček.


 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky obchvat, JV, Havlíčkův Brod, doprava, stavba, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Kraj Vysočina, Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbě obchvatu Brodu se už rýsuje sedm mostů a okružní křižovatka. Prohlédněte si aktuální snímky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.