Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrá zpráva pro řidiče. Sjezd na Romana Havelky otevře Jihlava o měsíc dřív

Už od 18. června, o měsíc dříve oproti původním plánům, se v Jihlavě otevře mimoúrovňová křižovatka v Jihlavě mezi dálničním přivaděčem I/38 a ulicí Romana Havelky na silnici III/03824. Aktuálně dělnici na místě asfaltují.

Stavba probíhala od konce září 2020. Na podzim se dělníci postarali především o terénní úpravy a postavili odvodnění. Letos na jaře stavaři vyprofilovali tvar nové silnice a vybudovali zcela novou světelnou křižovatku.

Stavba sjezdu na ulici Romana Havelky vyjde přibližně na 34 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části i Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se bude podílet částkou cca 2,4 milionu korun včetně DPH.

Zhotovitelem stavby je firma Skanska, a.s.

Díky rychlosti stavebních prací se podařilo na minimum zkrátit i střídavé vedení provozu světelnou signalizací jen jedním jízdním pruhem. To během velikonoční dopravní špičky způsobilo dopravní komplikace u nákupních center.

„Musím pochválit pracovníky odboru rozvoje města Jihlavy, kterým se podařilo výbornou komunikací se zhotovitelem vše připravit a administrovat tak, že bude důležitá silnice a křižovatka dokončena ve výrazném předstihu. Díky této stavbě se uleví mnoha silnicím a ulicím v Jihlavě," uvedl náměstek primátorky odpovědný za investice a rozvoj města Petr Ryška s tím, že má radost i z další důležité dopravní stavby, která právě začíná u dálničního přivaděče. „14. června začnou v Pávově práce na stavbě protihlukové stěny a nájezdu na přivaděč z průmyslové zóny. Tahle nová silnice výrazně usnadní tisícům lidí cestu z práce a do práce," doplnil Petr Ryška.         

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sjezd, přivaděč, Romana Havelky, výstavba, doprava, Jihlava, silnice, Roman Havelka, Petr Ryška, Skanska, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro řidiče. Sjezd na Romana Havelky otevře Jihlava o měsíc dřív | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.