Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozor na rychlost. Na D1 mezi Měřínem a Beranovem se opět měří

Policie od 17. dubna opět začala měřit rychlost na dálnici D1 mezi Měřínem a Velkým Beranovem. Využívá k tomu kameru úsekového měření. Případné přestupky pak řeší obec s rozšířenou působností.

Ze směru na Brno je to město Velké Meziříčí a překročení povolené osmdesátky ve směru do Prahy řeší jihlavský magistrát.

Rychlost na opravovaných úsecích dálnice D1 se měří již potřetí. „Poprvé to bylo v roce 2018, podruhé loni a teď nás to čeká potřetí s tím, že předpokládané datum ukončení měření je 16. srpna,“ informuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Měření v loňském roce bylo nakonec kratší, protože kameru poškodilo při nehodě nákladní auto a v červnu pak musela být předčasně demontovaná. „Takže se nakonec úsekově měřilo jen asi 2 měsíce,“ dodává Daněk.

A jak probíhá měření rychlosti v praxi? Policie do Jihlavy nebo Velkého Meziříčí automaticky přepošle záznam s fotografiemi a zaznamenanými daty, pracovníci úřadu je zkontrolují a odesílají výzvu u uhrazení částky 1000 korun provozovateli vozidla. „Pokud výzvu nepřevezme nebo částku neuhradí, jde případ do správního řízení, kde hrozí vyšší částky pokut,“ popisuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

Na začátku roku 2018 chodilo na úřad z D1 až 250 přestupků denně, to ale bylo před pandemií a také šly do Jihlavy přestupky z obou směrů dálnice. „Teď toho bude zřejmě výrazně míň – jednak v covidové krizi jezdí méně aut, řidiči dávají v opravovaných úsecích větší pozor a také do Jihlavy spadá jen měřený úsek ve směru na Prahu,“ vysvětlil závěrem Radovan Daněk.

Ohodnoť článek

Foto garaz.cz

Štítky rychlost, D1, dálnice, měření, úsek, Dálnice D1, Měřín, Beranov, Jihlava, Velký Beranov, Praha, Velké Meziříčí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na rychlost. Na D1 mezi Měřínem a Beranovem se opět měří | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.