Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajští radní zrušili zakázku na firmu, která měla postavit jihovýchodní obchvat Jihlavy

Radní Kraje Vysočina dnes zrušili veřejnou zakázku na stavbu jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Dodavatele vybrala krajská rada ze sedmi nabídek loni na podzim. Proti rozhodnutí se jeden z účastníků řízení odvolal k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Vedení kraje v tuto chvíli nevidí jiné řešení než zakázku zrušit. Novinářům to po dnešním jednání krajské rady řekl hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO).

„V tuto chvíli nastupuje lhůta 15 dní, ve které je prostor na odvolání jednotlivých účastníků," řekl hejtman Vítězslav Schrek k dnešnímu rozhodnutí radních kraje. Uvedl, že kraj má u této zakázky připravené varianty dalšího postupu. „Nicméně těchto 15 dní musíme respektovat a nebudeme k tomu poskytovat žádné informace," řekl.

Předpokládaná hodnota zakázky na stavbu 5,45 kilometru nové silnice byla podle věstníku veřejných zakázek 700 milionů korun bez daně. Kraj kromě počtu přijatých nabídek loni zveřejnil jen to, že vybraný uchazeč nabídl nižší než předpokládanou cenu. Hejtman dnes na dotaz pouze potvrdil to, že byla vybraná firma Metrostav Infrastructure.

Stavba by měla trvat 29 měsíců 

Na jihovýchodní obchvat padesátitisícové Jihlavy má kraj slíbených 300 milionů korun z evropských dotačních fondů. Hejtman uvedl, že s ohledem na zdržení v přípravách asi kraj nedokáže vyčerpat celou dotaci, ale ruší veřejnou zakázku právě proto, aby měl šanci dostat většinu z těchto peněz.

Z jihlavských ulic by měl obchvat odvést tranzitní dopravu mezi Žďárskem a nájezdem k dálnici D1 u Jihlavy a výpadovými silnicemi na Třebíč a na Znojmo. Zahájení zadávacího řízení na dodavatele kraj oznámil ve věstníku veřejných zakázek loni 20. května. Stavba silnice měla podle věstníku trvat 29 měsíců.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky obchvat, stavby, silnice, správa, Vysočina, Jihlava, kraj, zakázka, Kraj Vysočina, veřejná zakázka, Vítězslav Schrek, ODS, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští radní zrušili zakázku na firmu, která měla postavit jihovýchodní obchvat Jihlavy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.