Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lepší a pohodlnější čekání na spoj MHD. V Malém Beranově mají nový přístřešek

Více než sto tisíc korun stál nový přístřešek, který bude sloužit lidem cestujícím MHD v Malém Beranově. Před nepříznivým počasím se lidé mohli dříve schovat pod nevzhledným plechovým přístřeškem. Podle informací od jihlavské radnice se na nový přístřešek mohou těšit také lidé v centru Jihlavy nebo v Herolticích.

Zastávka v Malém Beranově byla zrekonstruována loni při stavbě jihovýchodního obchvatu a slouží především obyvatelům Henčova, Malého Beranova či ulice Hůlová.

„Nové přístřešky v hodnotě přibližně půl milionu se plánují například u City parku, a to v obou směrech zastávky Na Brněnském mostě, kde se uvažuje nad jejich zelenou variantou s vegetací na střeše. Dále by měla být postavena typově podobná zastávka jako u Malého Beranova také na zastávce Okrajová, a to ve směru do města,“ zmínila Aneta Hrdličková z oddělení vnějších vztahů jihlavské radnice.

Další přístřešek se objeví na zastávce v Herolticích, jejíž rekonstrukce se chystá. V tomto případě však záleží na tom, jestli bude město úspěšné v žádosti o dotaci z programu Kraje Vysočina. „Nový zastávkový přístřešek bude také na zastávce Červený Kříž ve směru do města, který vznikne v rámci šedesátimilionového projektu „Zvýšení bezpečnosti v Jihlavě“. Více o projektu lze najít zde,“ dodává Hrdličková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastávka, MHD, doprava, přístřešek, Malý Beranov, Jihlava, Heroltice, City Park, Červený kříž, Henčov, městská hromadná doprava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lepší a pohodlnější čekání na spoj MHD. V Malém Beranově mají nový přístřešek | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.