Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Za přestupky kvůli dálniční známce se loni na Vysočině vybralo 1,5 milionu. U elektronického mýta pokut ubylo

Celníci z Vysočiny, kteří kontrolují 85 kilometrů dálnice D1, loni řešili 1468 případů porušení právních předpisů kvůli dálničním známkám. Za přestupky vybrali asi 1,4 milionu korun. Pokut kvůli elektronickému mýtu bylo loni 910, o 140 méně než v roce 2019.

Na pokutách za mýto museli řidiči loni zaplatit 775 tisíc korun, v roce 2019 byla výše pokut asi milion korun. Kvůli neplatné, nesprávně vylepené či chybějící dálniční známce pokutovali v roce 2019 celníci 1 438 řidičů, kteří dohromady zaplatili asi 1,5 milionu korun.

Za letošní leden zjistili celníci dalších 169 případů neplatných dálničních známek. "A 1. února, v den zahájení režimu elektronických dálničních známek, zastavili 23 hříšníků, kteří vyrazili na dálnici bez zaplaceného poplatku," informoval mluvčí krajského celního úřadu Richard Zeman

Staré dálniční známky přestaly platit na konci ledna. Nyní už je nutné pro cesty na dálnicích mít výhradně elektronickou vinětu, která je vázána na poznávací značku auta, a není ji tak nutné lepit na přední sklo. Staré papírové známky je nutné z čelního skla odstranit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto svetobeznik.info

Štítky ČR, automobilová, D1, clo, Vysočina, dálniční poplatek, Kraj Vysočina, dálnice, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za přestupky kvůli dálniční známce se loni na Vysočině vybralo 1,5 milionu. U elektronického mýta pokut ubylo | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.