Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Veřejná doprava Vysočiny: Probíhají přípravy na elektronické odbavení cestujících

Postupné zavádění prvků integrace do systému Veřejné dopravy Vysočina už veřejnosti nabídlo jednotnou krajskou jízdenku, na kterou mimo jiné mohou například jezdit cestující i v rámci MHD v Třebíči. Integrace autobusů a vlaků se nyní dolaďuje na Chotěbořsku, kde je upravován na základě připomínek občanů i vedení obcí zhruba v desítce případů jízdní řád platný od 1. ledna 2021 - především v případě školních autobusů.

Aktuálně hledá Kraj Vysočina partnera, přes kterého bude provádět bezhotovostní platební transakce u všech dopravců zapojených do systému Veřejné dopravy Vysočiny (VDV). To znamená, že cestující platící jízdné kartou ani dopravce vybírající jízdné nebude zatížen žádnými dalšími poplatky.

Dodavatel služeb takzvané platební brány bude vybrán tak, aby mohla být služba bezhotovostního placení jízdného nabídnuta ve všech krajem objednávaných autobusech od 12. prosince 2021.

Zájem hlavně u mladší generace 

Bezhotovostní platbu jízdného už kraj testuje ve spolupráci s dopravcem na Žďársku, zájem o ni je zatím mezi mladší generací. „Je to zvyková záležitost, jakmile bude nabídnuta plošně, lidé ji budou vnímat přirozeněji. Navíc požadavky na bezhotovostní platbu patří mezi nejčastěji zmiňované v souvislosti se službami veřejné dopravy,“ říká Martin Hyský (ČSSD), zastupitel Kraje Vysočina pověřený koordinací VDV.

V horizontu jednoho měsíce bude krajská rada schvalovat veřejnou zakázku na elektronické odbavování cestujících řešící nový web, e-shop nebo aplikaci jízdenky v mobilu. Další služby veřejné dopravy by měly být dostupné od rozhodnutí zakázky zhruba do roka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky VDV, veřejná, doprava, cestující, MHD, Vysočina, veřejná doprava, Kraj Vysočina, Veřejná doprava Vysočiny, jízdné, Třebíč, Martin Hyský, ČSSD, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná doprava Vysočiny: Probíhají přípravy na elektronické odbavení cestujících | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.