Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dobrá zpráva pro cestující. Spojů MHD v Jihlavě zase pojede víc, už od pondělí

Jihlavský dopravní podnik od pondělí 30. listopadu zavádí další změny. S tím, jak přibývá lidí dojíždějících do práce i žáků a studentů cestujících do škol, bude přibývat i trolejbusových a autobusových spojů.

Od pondělí 30. listopadu budou ve všech vozidlech MHD v Jihlavě odstraněny zábrany v přední části vozů MHD a i tuto část vozu budou moci cestující začít opět využívat. „Neprokázal se přenos nákazy v prostředcích hromadné dopravy,“ uvedl Radim Rovner, předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ). Pokud podle jeho slov cestující dodržují vládní nařízení a cestují se zakrytými ústy a nosem, jde o velmi bezpečný způsob přepravy.

Od pondělí podle Rovnera přibudou na trolejových i autobusových trasách některé dříve omezené nebo zrušené spoje. Na trolejbusové lince C se v pracovních dnech MHD posiluje o jeden vůz spoj s odjezdem v 7:30 z Horního Kosova.

Výpadky spojů 24. listopadu

„Zároveň s tím se může v pracovní dny zrušit autobusový spoj s odjezdem v 7:22 na lince 3 z Horního Kosova. Autobusová linka číslo 5 spojující centrum Jihlavy se Zbornou se vrací ke svému původnímu jízdnímu řádu před omezením. Linky číslo 3 a 12 tedy už nebudou muset zajíždět v pracovní dny na zastávku Lesnov,“ uvedl Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

„Zároveň se cestujícím omlouváme za výpadky spojů v úterý 24. listopadu způsobené silnou námrazou na silnicích a na trolejovém vedení. Byla přijata taková organizační opatření v rámci DPMJ, která by podobným zimním výpadkům měla zabránit,“ doplnil Radim Rovner.

Změněné jízdní řády platné od 30. listopadu najdete již nyní na webu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky doprava, MHD, DPMJ, spoje, jízdní řád, koronavirus, městská hromadná doprava, Jihlava, pracovní den, Dopravní podnik města Jihlavy, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro cestující. Spojů MHD v Jihlavě zase pojede víc, už od pondělí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.