Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na krajských silnicích skončí většina oprav v říjnu. V listopadu se bude dělat na 12 úsecích

Na většině krajských silnic Vysočiny skončí stavební práce do konce měsíce. V listopadu budou pokračovat opravy 12 úseků, mezi nimi jsou i rekonstrukce mostů v Dolní Rožínce, Mysleticích a Radoticích. Kraj na svých silnicích pro letošek připravil přibližně 160 stavebních akcí za 1,6 miliardy korun. Vyplývá to z tiskové zprávy na krajském webu.

Po nových silničních obchvatech Velkého Beranova u Jihlavy a Nového Veselí na Žďársku začnou auta jezdit 30. října. Opravy vozovek zajišťují krajští silničáři, investorem velkých silničních staveb je přímo kraj.

Ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) letos kraj podle krajských silničářů na opravy vozovek dostal 366 milionů korun. „Podpis smlouvy až v září nám trochu zkomplikoval situaci, ale i tak se většinu staveb podaří zvládnout do konce stavební sezony," uvedl ředitel krajské správy a údržby Radovan Necid.

Na větší části silnic, kde budou dělníci pracovat i po 31. říjnu, by měly být opravy hotové do poloviny listopadu. Delší dobu potrvají jen mezi Chotěboří a Vepříkovem, u vsi Štítné na Pelhřimovsku a u Rožné na Ždársku.

Další pokračující stavbou je havárie svahu na silnici II/357 mezi Strachujovem a Jimramovem na Ždársku. „Došlo zde k sesuvu svahu po silných deštích," uvedl náměstek ředitele krajské správy Tomáš Mátl. Firma tam převzala staveniště minulý týden, práce slíbila udělat do 20. prosince.

Dopravní omezení v Třešti 

Neprůjezdná bude v listopadu také část silnice II. třídy na průtahu Třeští na Jihlavsku.

Mostů letos stavbaři na krajských silnicích Vysočiny rekonstruovali 15. Po osmi už znovu jezdí auta a na dalších čtyřech bude provoz obnovený do konce měsíce. Na most v Dolní Rožínce na Žďársku se doprava vrátí do 5. listopadu a na most v Mysleticích na Jihlavsku do půlky listopadu. Most v Radoticích na Třebíčsku by měl být zprovozněný do 9. prosince.

Kraje Vysočina je přes 4500 kilometrů silnic II. a III. třídy a přes 870 mostních objektů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky stavby, silnice, správa, doprava, oprava, Kraj Vysočina, Dolní Rožínka, Státní fond dopravní infrastruktury, okres Žďár nad Sázavou, Radovan Necid, Jihlava, Nové Veselí, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na krajských silnicích skončí většina oprav v říjnu. V listopadu se bude dělat na 12 úsecích | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.