Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vysočina má další opravené úseky silnic. Hotovo je u Štoků, na I/19 se finišuje

Vysočina má téměř hotový další kus silnice. Práce na 2019 metrů dlouhém úseku silnice I/19 mezi obcemi Stříbrné Hory a Keřkov na Havlíčkobrodsku se totiž blíží ke svému konci. Opravu povrchu vozovky a odvodnění, která byla prováděna v rámci druhé etapy rekonstrukce silnice I/19 Simtany - Keřkov, se daří realizovat podle schváleného harmonogramu. Rekonstruovaný úsek je tak od pondělí 21. září s drobnými omezeními uveden do provozu.

„Jelikož zde ještě do 30. září budou probíhat dokončovací práce v rámci tzv. pohyblivého pracovního místa, musí řidiči v úseku Stříbrné Hory - Keřkov počítat s omezením rychlosti na 50 km/h a rovněž s omezením v jízdním pruhu, kde aktuálně budou probíhat dokončovací práce. Provoz v takovém místě bude řízen kyvadlově,“ upozorňuje za Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martin Buček.

Pracovat se například ještě bude na části krajnice nebo osazení ocelových svodidel. Probíhat budou rovněž dokončovací zemní práce.

„Pokračovat se bude příští stavební sezonu, kdy se silničáři vrátí v rámci plánované 1. etapy, aby realizovali práce v úseku Simtany - Stříbrné Hory. Stavební práce na tomto úseku by měly trvat 4 měsíce a ŘSD jako investor by je rádo zahájilo již na jaře 2021,“ dodal ještě Buček.

Pro řidiče průjezdná je už i silnice I/38 u obce Štoky, kde se prováděla kompletní rekonstrukce propustků dešťové vody.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky I/19, Štoky, oprava, doprava, silnice, Kraj Vysočina, Keřkov, Stříbrné Hory, okres Havlíčkův Brod, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má další opravené úseky silnic. Hotovo je u Štoků, na I/19 se finišuje | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.