Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj v opakovaném výběrovém řízení vybral firmu na přestavbu mostu u Dvorců

Hned sedm firem se ucházelo o zakázku na přestavbu velkého silničního mostu u Dvorců na Jihlavsku. Výběrové řízení se opakovalo. Krajští radní už vybrali vítěze. Kraj ale zatím výsledek řízení nezveřejnil s odůvodněním, že se účastníci ještě mohou odvolat.

Krajští silničáři Vysočiny se podle dříve zveřejněné statistiky starají o více než 800 mostů. V havarijním stavu z nich byl na konci minulého roku jeden, a to most přes odtok z rybníka v Bohdalově na Žďársku.

Práce na přestavbě mostu, který byl v havarijním stavu, měly začít už letos na jaře. První výběrové řízení na dodavatele kraj ale nakonec zrušil, a to letos v květnu, protože jedna firma podala návrh na přezkoumání úkonů zadavatele k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Předpokládané termíny přestavby mostu provázané s dohodnutými výlukami na železnici pod mostem by kvůli tomu nebylo možné dodržet, uvedl tehdy hejtman Běhounek.

„Byli bychom velmi rádi, aby se to vyřešilo do konce tohoto roku, aby se příští rok mohlo stavět," řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD) k novému výběru dodavatelské firmy.

Most je na silnici 602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem, očekávaná cena jeho přestavby byla 58 milionů korun bez daně. Most překlenuje železniční trať Jihlava - Veselí nad Lužnicí a řeku Jihlavu.

Stavební stav mostu je podle údajů kraje z letošního jara v kategorii pět z celkových sedmi, když sedmý stupeň znamená havarijní stav. Auta proto po mostě přejíždějí po zúžené vozovce. Kraj vybírá firmu, který původní most zbourá a postaví ho nově.

Ohodnoť článek

Foto Vojtěch Židlický | Zdroj ČTK

Štítky Dvorce, most, II/602, doprava, rekonstrukce, výběrové řízení, Dvorec, okres Jihlava, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jiří Běhounek, Jihlava, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Bohdalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj v opakovaném výběrovém řízení vybral firmu na přestavbu mostu u Dvorců | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.