Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavě asi přibude další místo s úsekový měřením. Rychlost se bude hlídat u Hosova

Zřejmě už od letošního října se na dalším místě v krajské Jihlavě začne měřit rychlost. Řeč je o úseku na silnici II/602 u Hosova, kde mimo jiné zastavují i „modré“ autobusy, a místo se tak stává velice rizikovým nejen pro dospělé z Hosova. Nebezpečné přecházení zde absolvuje i řada školou povinných dětí.

„V místě se uvažovalo i o zřízení nadchodu nebo podchodu, to jsou však velice finančně nákladná opatření. Takže jsme se nakonec dohodli s Policií ČR, že v místě zavedeme úsekové měření,“ sdělil dnes novinářům jihlavský radní Jaroslav Vymazal.

Úsekové měření na Hosově bude teprve schvalovat zastupitelstvo, pokud ho schválí, tak veškeré práce s upravením zastávek, instalací osvětlení i instalací a pořízením kamer vyjdou asi na 1,7 milionu korun. V této částce jsou ale započítány nákladné práce spojené s elektrifikací místa (230m kabelů v zemi) a instalací veřejného osvětlení.

„Samotné úsekové měření tak drahé nebude, protože k tomu využijeme kamery z původního měření na D1, těchto kamer bylo původně na D1 8 kusů a v tunelu jsou z toho nainstalované 4 kusy. Zbývající 4 kamery máme stále ve skladu a využijí se na Hosově – pouze se k nim doplní noční vidění,“ dodal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Úsekové měření bylo zavedeno před více než rokem třeba i v Jihlavském tunelu. Podle květnových průzkumů se počet hříšníků, kteří nedodržují stanovenou rychlost, snížil zhruba na polovinu.

Ohodnoť článek

Foto Google maps

Štítky Hosov, rychlost, měření, Jihlava, videokamera, instalace, Policie České republiky, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavě asi přibude další místo s úsekový měřením. Rychlost se bude hlídat u Hosova | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.