Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava mostu u Dvorců se odkládá na neurčito. Zrušilo se výběrové řízení na dodavatele

Všechno je jinak. Plánovaná rekonstrukce mostu u Dvorců u Jihlavy na silnici II/602 z Jihlavy do Pelhřimova, která měla nyní začít, v nejbližších měsících nezačne. Stavební práce na mostě, který vede přes elektrifikovanou železniční trať Jihlava – Veselí nad Lužnicí i řeku Jihlavu se přitom měly původně rozběhnout už v dubnu a skončit na konci října letošního roku.

„Rada Kraje Vysočina po pečlivém uvážení rozhodla o zrušení výběrového řízení na dodavatele stavby. Jeden z účastníků zadávacího řízení podal totiž návrh na přezkoumání úkonů zadavatele zadávacího řízení k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a za těchto podmínek nebude možné dodržet stanovené termíny včetně sjednaných nepřetržitých výluk,“ vysvětluje hejtman Jiří Běhounek. Po mostě u Dvorců se nadále bude jezdit po zúžené vozovce se zachováním obousměrného provozu pro veškerou dopravu.

Jak jsme již dříve uváděli, stavební stav zmíněného mostu se nyní nachází v kategorii 5 ze sedmimístné škály. „Konstrukce mostu je zatím v dobrém stavu, což ale neplatí pro krajní nosníky. Z toho důvodu je už nyní doprava svedena betonovými monobloky do středu vozovky a je zde snížená rychlost. Máme k dispozici kompletní diagnostiku mostu a jeho stav budeme i nadále pečlivě sledovat, provedeme také další mimořádnou mostní prohlídku,“ nastínil další kroky krajský radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš s tím, že se co nejrychleji začne připravovat nové výběrové řízení na dodavatele stavby.

Dodal, že určujícím faktorem, který bude mít největší vliv na termín zahájení prací v budoucnu, je následná dohoda se Správou železnic o stanovení nových výluk. „Pokud se podaří vše dojednat, mohli bychom most u Dvorců zrekonstruovat ve výhledu dvou let,“ uzavřel Jan Hyliš.

Ohodnoť článek

Foto Vojtěch Židlický | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky most, Dvorce, II/602, oprava, Jihlava, Dvorec, výběrové řízení, Pelhřimov, Veselí nad Lužnicí, doprava, Jan Hyliš, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu u Dvorců se odkládá na neurčito. Zrušilo se výběrové řízení na dodavatele | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.