Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavský dopravní podnik přidává další spoje. Jízdenky už zase koupíme u řidiče

Dopravní podnik města Jihlavy (DMPJ) opět reaguje na požadavky cestujících městskou hromadnou dopravou. Vzhledem k postupnému rozvolňování vládních opatření je předpoklad, že nyní začnou cestující přibývat.

Od pondělí 4. května bude proto obnoven provoz spojů na linkách 31 s odjezdem od konečné Bosch Diesel ve 14:18 a 32 s odjezdem ve 14:15. „Linky se tak vrací k původnímu jízdnímu řádu, protože obnovily provoz velké firmy v průmyslové zóně, a tak bude o tyto expresní linky jezdící po přivaděči znovu velký zájem,“ doplnil ředitel DPMJ Radim Rovner.

Od zítřka DPMJ znovu obnovuje doplňkový prodej jízdenek u řidiče. „Pro zakoupení jízdenky u řidiče cestující nastoupí předními dveřmi a a po odbavení se přesune dál do vozu. Páskou na podlaze vyznačujeme bezpečnou zónu ve voze za řidičem,“ uvedl ředitel  Rovner s tím, že první řadu sedadel za řidičem a prostor v přední části vozu nebude možné nadále obsazovat.

Jihlavské trolejbusy i autobusy jsou i nyní pravidelně a poctivě dezinfikovány. Současně s tím každý den probíhá i čištění sedaček dezinfekční pěnou. 

Úbytek cestujících i v dubnu 

DMPJ se i v dubnu potýkal s velkým úbytkem cestujících. Oproti běžnému měsíčnímu průměru ubylo asi 60 % cestujících. „Největší úbytek je patrný u školáků a studentů. Město Jihlava ale i za cenu finančních ztrát zachovalo podstatnou část spojů, konkrétně 82 % trolejbusových a 87 % autobusových spojů,“ uvedl mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk s tím, že Rada města Jihlavy schválila v rámci nouzového stavu v České republice přechod MHD do kombinace víkendového provozu trolejbusových linek a omezeného provozu na autobusových linkách.

Další posilování spojů a postupný návrat k letnímu jízdnímu řádu plánuje DPMJ podle zájmu cestujících ve druhé polovině května po skončení nouzového stavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky DMPJ, MHD, spoje, dezinfekce, jízdenky, Dopravní podnik města Jihlavy, Robert Bosch GmbH, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský dopravní podnik přidává další spoje. Jízdenky už zase koupíme u řidiče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.