Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči na D1 u Jihlavy pod kontrolou kamer. Radary zde nově měří rychlost

Od středy 29. dubna dohlížejí kamery úsekového měření také na modernizovanou část D1 u Velkého Beranova. Radary zde budou kontrolovat, zda projíždějící řidiči v modernizovaných úsecích dodržují předepsanou maximální osmdesátikilometrovou rychlost.

„Samotný systém měření je plně automatický, oznámení o přestupku spolu s jeho dokumentací je přenášeno elektronicky přímo do informačního systému Magistrátu města Jihlavy. Prvotní dokument – výzva k úhradě určené částky je vytvořen a odeslán automaticky,” vysvětluje Lubomír Dohnal, vedoucí odboru dopravy magistrátu. Případné následné řízení je podle jeho slov už prováděno klasicky manuálně a je nezbytná přítomnost úředníků.

Jihlavský odbor dopravy počítá s tím, že agendu spojenou s přestupky bude řešit 6-8 úředníků. „Zatím jsme nepřijali žádného nového pracovníka, v současné době jsou ale vypsána tajemníkem úřadu výběrová řízení. Nedovedeme zatím odhadnout počet přestupků, a navíc je zatím intenzita provozu silně ovlivněna pandemií,” přemýšlí Lubomír Dohnal.

Za překročení rychlosti je provozovateli vozidla stanovena povinnost uhradit určenou částku, která je jednotná a činí 1000 korun. „Případná pokuta je pak výsledkem každého individuálního řízení,“ doplnil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky radar, rychlost, modernizace, dálnice, D1, Jihlava, Lubomír Dohnal, Velký Beranov, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči na D1 u Jihlavy pod kontrolou kamer. Radary zde nově měří rychlost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.