Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stavba mostu u Dvorců asi začne už v květnu. Denně přes něj projede několik tisíc aut

Most na silnici II/602 u Dvorců na Jihlavsku by se mohl začít přestavovat v polovině května. O krajskou zakázku na silnici mezi Jihlavou a Pelhřimovem se ucházelo osm subjektů, o vítězi dnes rozhodla rada Kraje Vysočina. Při dnešní videokonferenci s novináři to uvedl bez dalších podrobností hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Krajští silničáři Vysočiny se podle dříve zveřejněné statistiky starají o více než 800 mostů. V havarijním stavu z nich byl na konci minulého roku jeden. Jde o most přes odtok z rybníka v Bohdalově na Ždársku. Jeho opravu krajská správa a údržba silnic připravuje.

Uvedený most, který překlenuje železnici a řeku, se vzhledem ke svému technickému stavu bude muset zbourat. Nahradí ho tak nový most. „Pokud to půjde, chtěl by kraj přestavbu udělat v jedné stavební sezoně,“ uvedl dnes hejtman Jiří Běhounek.

Jde o zakázku s předpokládanou hodnotou 58 milionů korun bez daně. Jméno firmy, která vyhrála výběrové řízení, kraj zveřejní až po uplynutí dvoutýdenní lhůty, ve které mohou ostatní účastníci řízení podat námitky.

Pátý stupeň ze sedmi 

Uvedený úsek mezi Jihlavou a Pelhřimovem je velmi frekventovaný, po zmíněném mostě denně projede několik tisíc aut. Most u Dvorců převádí 160 metrů silnice přes železniční trať mezi Jihlavou a Veselím nad Lužnicí a přes řeku Jihlavu. Podle dřívějších informací kraje je stavební stav mostu hodnocený stupněm pět z celkových sedmi, přičemž sedmý stupeň znamená havarijní stav. Do konstrukce mostu někde zatéká voda a z podpěr odpadávají krycí vrstvy po nezdařilé sanaci provedené před vznikem kraje v roce 1999.

Podle dřívějších informací by stavba mostu měla trvat půl roku. Pro řidiče bude připravena objížďka.

Ohodnoť článek

Foto Vojtěch Židlický | Zdroj ČTK

Štítky Dvorce, most, II/602, doprava, silnice, Dvorec, Jihlava, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina, Pelhřimov, ČSSD, okres Jihlava, Bohdalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba mostu u Dvorců asi začne už v květnu. Denně přes něj projede několik tisíc aut | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.