Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další změny v jihlavské MHD. Od středy přibude Jihlavákům další spoj

Jihlavský dopravní podnik (DMPJ) přichází s další změnou, a to už od středy 15. dubna, kdy posílí ranní a upraví večerní nejvytíženější spoje. Nově například pojede v 5:20 ranní autobus s číslem 5. Večerní spoj s číslem 32 z Bosche zase pomůže lidem cestujícím na největší sídliště Březinova.

Od středy 15. dubna na autobusové lince číslo 5 nově pojede spoj s odjezdem v 5:20 z konečné v Ráji směrem na Masarykovo náměstí. Při odjezdech na ranní směnu některým cestujícím nestačil spoj s odjezdem až v 5:43, a proto jim DPMJ přidává ještě jeden dřívější odjezd.

Podobně reaguje jihlavský jízdní řád autobusů a trolejbusů také na poptávku večerního spojení mezi Boschem a Březinkami. Na expresní lince č. 32 bude nově spoj jezdící po přivaděči s odjezdem ve 22:15 z konečné Bosch Diesel čekat na zastávce Kaufland na příjezd trolejbusu na lince E. „Obnoví se tím přestupní vazba na sídliště Březinova,“ vysvětlil ředitel DPMJ Radim Rovner. Podle jeho slov se jedná o další úpravy spojů, které reagují na potřeby a přání cestujících. „Už od 6. dubna jsme posílili v některých konkrétních časech trolejbusovou linku E a dál monitorujeme situaci. Jsme stále připraveni pružně reagovat. Pokud bude o nějaký spoj větší zájem, vyšleme posilový vůz.“

V Jihlavě zůstane zachována základní dopravní obslužnost

V řadě měst MHD vůbec nejezdí, příkladem našeho kraje může být Havlíčkův Brod, kde jsou od 17. března všechny spoje až do odvolání zrušeny. Jihlava ale trvá na zachování základní dopravní obslužnosti, a tak město i za cenu ztrát zachovává podstatnou část spojů.

Rada města Jihlavy schválila v rámci nouzového stavu v České republice přechod MHD do kombinace víkendového provozu trolejbusových linek a letního prázdninového provozu na autobusových linkách se zachováním ranních a odpoledních posílených spojů do a z průmyslových zón.

Kvůli zavedeným vládním opatřením, kdy děti necestují do škol a mnoho lidí nechodí do zaměstnání, registruje DPMJ za březen jen poloviční tržby. Místo 5,2 milionu korun utržil podnik za celý měsíc jen 2,6 milionu korun a cestujících stále nepřibývá. Jsou vytížené jen některé spoje, na většině linek jezdí ve vozidlech jen pár cestujících nebo jezdí i zcela prázdné. V dubnu odhaduje DPMJ ještě razantnější pokles tržeb.

PŘEHLED: Dopravní podnik zavádí další změny. Jak pojedou jednotlivé linky?

Jihlavský dopravní podnik v rámci nouzového stavu ve spolupráci s odborem dopravy jihlavského magistrátu připravil další omezení provozu trolejbusů a autobusů MHD v Jihlavě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, MHD, DPMJ, spoj, koronavirus, autobus, trolejbus, cestující, městská hromadná doprava, Robert Bosch GmbH, Jihlava, Kaufland, Březinka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další změny v jihlavské MHD. Od středy přibude Jihlavákům další spoj | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.