Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jihlavě proběhne kordonový průzkum. Auta budou sledována na 19 místech

Od konce března do poloviny dubna musí řidiči v Jihlavě počítat s tím, že budou monitorováni v rámci kordonového průzkumu. Bude se při něm sledovat provoz na silnicích překračujících hranice města. Monitorovací zařízení bude umístěno celkem na 19 místech v Jihlavě a jejím okolí.

Budou zaznamenány průjezdy aut ve směru do města i ven a monitorovat se budou registrační značky vozidel i přesný čas jejich průjezdu, rozlišovat se budou také druhy projíždějících vozidel.

„Data z průzkumu budou použita mimo jiné i pro analýzu toho, jakou dobu stráví vozidla na území města a kolik jich přibližně denně do města přijíždí. Monitorovací zařízení bude naistalováno vždy podle možností míst, kde bude zrovna průzkum probíhat. Auta se zařízením nebudou nijak bránit v průjezdu, lze si jich povšimnou například u krajnic, na některých místech budou zařízení nainstalována na zábradlí či mosty,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Městská policie i Policie České republiky budou o probíhajícím průzkumu informovány. Data z průzkumu začne odbor dopravy jihlavského magistrátu zpracovávat nejpozději 15. května.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihlavský MHD

Štítky monitoring, doprava, průzkum, Jihlava, Lubomír Dohnal, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě proběhne kordonový průzkum. Auta budou sledována na 19 místech | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.