Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítr a sněžení komplikuje i dnešní cestování po Vysočině. Od rána bouralo 25 řidičů

Na silnicích Vysočiny se dnes od rána do 12 hodin stalo 25 dopravních nehod. Podle mluvčí policistů Dany Čírtkové provoz výrazně ovlivnilo počasí. Hlavně silný vítr, který Vysočinu trápí už od včera, a během dopoledne také husté sněžení. Havarovali řidiči osobních i nákladních vozidel.

„Pouze dvě osoby se při nehodě lehce zranily. Dalších zhruba dvacet oznámení se týkalo sjízdnosti komunikací, kdy řidiči, především kamionů - nemohli vyjet po kluzké a zasněžené vozovce,“ jmenuje Dana Čírtková.

Bouralo se už během dnešní noci. Kolem půl druhé na silnici I/19 mezi obcemi Kámen a Obrataň havaroval řidič tahače s návěsem se slovenskou registrační značkou. Muž sjel mimo komunikaci a tahač s plně naloženým návěsem se převrátil na bok.

„Silnice musela být uzavřena z důvodu vyprošťování, které ale vzhledem ke hmotnosti nákladu – vážil 30 tun – přepravované zboží tvořily náhradní díly k automobilům - bylo v noci přerušeno a pokračovalo se dnes dopoledne,“ upřesnila mluvčí Čírtková.

Kolem půl jedenácté se podařilo provoz v místě plně obnovit. Při nehodě se nikdo nezranil.

Drobné komplikace se objevily kolem desáté hodiny také na dálnici D1 na 127. kilometru ve směru jízdy na Prahu, kde do pravého jízdního pruhu zasahoval spadlý strom. Událost se obešla bez zranění a bez poškození projíždějících vozidel.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, počasí, vítr, sníh, policie, zranění, Kraj Vysočina, Obrataň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr a sněžení komplikuje i dnešní cestování po Vysočině. Od rána bouralo 25 řidičů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.