Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: P+R parkoviště v Jihlavě bylo slavnostně otevřeno. Nabízí místo 110 řidičům

Dnes dopoledne bylo slavnostně otevřeno P+R parkoviště, které se nachází v bezprostřední blízkosti jihlavského ústředního hřbitova. Kompletně hotové jsou i práce na křižovatce ulic Žižkova a Rantířovská.

Výstavba parkoviště P+R na ulici Žižkova byla ukončena k poslednímu říjnu 2019. V rámci této etapy projektu byly vybudovány dvě autobusové zastávky MHD s přístupovými chodníky, vlastní parkoviště P+R s kapacitou 110 parkovacích míst včetně veřejného osvětlení, příjezdové komunikace, chodníků, terénních a vegetačních úprav a souvisejících prací.

„Odvodnění plochy parkoviště je řešeno formou zasakovacího systému s retenční nádrží, která může být využita pro zavlažování veřejné zeleně. Součástí první etapy díla bylo rovněž vybudování nového vstupu na ústřední hřbitov z prostoru parkoviště,“ sdělila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Kompletně hotová je i přilehlá křižovatka Žižkova-Rantířovská včetně výstavby světelného signalizačního zařízení, rozšíření jízdních pruhů a navazujících chodníků s veřejným osvětlením. Původně plánovaný termín dle uzavřené smlouvy o dílo byl stanoven na květen 2020, takže se stavební práce této etapy podařilo výrazně zkrátit.

„Zhotovitelem stavby byla společnost EUROVIA CS, a.s., která převzala dokončení díla po původním zhotoviteli, kterým byla společnost PSJ a. s., která stavební práce nedokončila z důvodu insolvenčního řízení a v září minulého roku opustila staveniště,“ dodává Hrdličková.

Realizace výstavby parkoviště P+R a související infrastruktury je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace s předpokládanou dotací ve výši 12,697 milionů korun. Kraj Vysočina přispěl finančním darem v hodnotě 1,542 milionů korun na výměnu povrchu komunikace Žižkova.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková, Magistrát města Jihlavy

Štítky P+R, parkoviště, doprava, parkování, otevření, křižovatka, Jihlava, Žižkov, chodník, PSJ, a.s., Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: P+R parkoviště v Jihlavě bylo slavnostně otevřeno. Nabízí místo 110 řidičům | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.