Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stromy spadlé po bouřce zastavily provoz vlaků na několika místech Vysočiny

Stromy spadlé do kolejiště zastavily dnes večer provoz na několika úsecích železnice na Havlíčkobrodsku a Žďársku. České dráhy předpokládají, že se vlaky znovu rozjedou po 21:00. Spadlé stromy museli kvůli bouřce odstraňovat hasiči i ze silnic, vyjížděli také k několika domů, do jejichž sklepů natekla voda. Bouřky přecházejí v pásu od východu Středočeského kraje přes Vysočinu do Pardubického a Královéhradeckého kraje. Podle meteorologů při nich může napršet až 90 litrů na metr čtvereční.

Kvůli spadlým stromů vlaky nejezdí mezi Havlíčkovým Brodem a stanicí Rozsochatec, mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě a mezi Rožnou a Bystřicí nad Pernštejnem. Hasiči stromy překážející v provozu po silnici odklízeli za dalších pěti místech. K zatopeným sklepům domů vyjížděli do Moravských Budějovic nebo obce Hostětice na Jihlavsku.

Nejvíc srážek v uplynulých hodinách zaznamenali meteorologové v Hubenově na Jihlavsku. Za dvě hodiny tam napršelo přes 40 litrů na čtvereční metr.

Silné bouřky s přívalovým deštěm, kroupami a nárazy větru kolem 90 kilometrů v hodině hrozí Vysočině do zítřejších 3:00. Lokální přeháňky nebo bouřky mohou být na Vysočině podle Českého hydrometeorologického ústavu i ve čtvrtek, kdy se nejvyšší odpolední teploty dostanou k 31 stupňům Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky počasí, železnice, bouře, Vysočina, bouřka, Kraj Vysočina, strom, České dráhy, Středočeský kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromy spadlé po bouřce zastavily provoz vlaků na několika místech Vysočiny | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.