Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vysočinu zasáhly silné bouřky, kvůli popadaným stromům není průjezdná dálnice ani další vozovky

Na Vysočině popadaly při bouřce dnes večer stromy na dálnici D1 i na další vozovky v celém kraji. Na D1 se kvůli tomu kolem 22:00 zastavil provoz mezi 128. a 129. kilometrem v obou směrech. Policie zatím nemá zprávy o tom, že by byl v bouřkách někdo zraněný. Na dotaz ČTK to před 23:00 uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Někde nejezdí ani vlaky.

Energetici z firmy ČEZ zaznamenali na Vysočině zatím okolo deseti poruch na vysokém napětí, výpadky elektřiny jsou v okolí Havlíčkova Brodu i Chotěboře. Uvedla to mluvčí společnosti Šárka Lapáčková Beránková.

Provoz na dálnici se zastavil mezi exity 134 Měřín na Žďársku a 119 Velký Beranov na Jihlavsku.

Na železnici byl dnes večer podle webu Českých drah kvůli poruchám zabezpečovacího zařízení zastavený provoz vlaků v několika úsecích, například mezi Jihlavou a Třebíčí, Havlíčkovým Brodem a Hlinskem v Čechách, Havlíčkovým Brodem a Jihlavou nebo mezi Kostelcem u Jihlavy a Telčí.

Hasiče na Vysočině začalo odstraňování vyvrácených stromů zaměstnávat okolo 21:30. Na svém webu zatím píší o desítkách výjezdů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hitrádio Vysočina

Štítky ČR, počasí, automobilová, energie, železnice, policie, D1, Vysočina, 2.VERZE, Kraj Vysočina, bouřka, dálnice, strom, Dálnice D1, Havlíčkův Brod, Jihlava, ČEZ, České dráhy, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Vysočinu zasáhly silné bouřky, kvůli popadaným stromům není průjezdná dálnice ani další vozovky | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.