Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Popadané stromy, více než tisíc domácností bez proudu. Hasiči na Vysočině měli i v sobotu napilno

Hasiči na Vysočině měli k dnešní sedmé hodině za posledních 24 hodin 67 zásahů, z toho byla většina kvůli větru, kdy odklízeli popadané stromy. Nejčastěji vyjížděli v okresech Pelhřimov a Havlíčkův Brod. Vyplývá to z přehledu jejich zásahů. Průměrně zasahují hasiči v kraji za den pětadvacetkrát. Na Vysočině bylo v sobotu do odpoledne zhruba 1200 domácností bez proudu.

Na více než 20 místech zasahovali hasiči jak na Pelhřimovsku, tak na Havlíčkobrodsku. Proti tomu na Jihlavsku odklízeli následky větru jen na čtyřech místech. "V Krucemburku v sobotu dopoledne upevňovaly dvě jednotky hasičů uvolněnou střešní krytinu na domě v ulici Mikuláše Střely. Upevňovat uvolněné plechy museli hasiči také po poledni na garáži v ulici Květinová ve Ždírci nad Doubravou," řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Vítr na Vysočině poškodil v sobotu vedení a izolátory. E.ON poruchy do odpoledne odstranil, uvedl mluvčí E.ON Roman Šperňák. V kraji byly v sobotu kvůli popadaným stromům neprůjezdné i některé silnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, vítr, Vysočina, Kraj Vysočina, strom, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, E.ON, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, okres Jihlava, Krucemburk, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popadané stromy, více než tisíc domácností bez proudu. Hasiči na Vysočině měli i v sobotu napilno | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.