Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Ve Žďáru nad Sázavou mohou lidé navrhnout výzdobu nových okružních křižovatek

Ve Žďáru nad Sázavou mohou lidé do konce října navrhnout výzdobu dvou okružních křižovatek, které vznikají na příjezdu do města. Budou součástí budované části hlavní silnice mezi ulicemi Brněnská a Jihlavská. Na křižovatky by radnice podle dnešní tiskové zprávy chtěla umístit symboly, které budou vítat návštěvníky. Vychází z myšlenky, že okružní křižovatky pomyslně nahrazují někdejší městské brány.

„Na mnoha místech jsou na kruhových křižovatkách určité symboly reprezentující to město nebo region. Typický případ je Třeboň a kapr, v Luhačovicích to je velký lázeňský vodotrysk,“ uvedl starosta Martin Mrkos (Žďár-živé město). Může to být třeba i název města s květinovou výzdobou.

Ve Žďáru nad Sázavou, s historií spojenou s cisterciáckým řádem a pomyslnou bránou do Žďárských vrchů, zatím takové přivítání chybí. Při vjezdu jsou cedule varující před kamerovým systémem nebo nápisy typu "vaše auto není trezor".

Okružní křižovatky vzniknou současně s téměř sedm set metrů dlouhou přeložkou silnice 37, kterou na okraji Žďáru nad Sázavou staví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od jara. Starosta uvedl, že je s ŘSD domluvené, že nové křižovatky mohou nést nějaký symbol nebo charakteristiku Žďáru nad Sázavou, pokud to nebude riziko pro dopravu nebo v rozporu s danými normami.

V anketě mohou obyvatelé odpovědět na otázky, které se týkají toho, jaké téma, myšlenka či postava podle nich nejlépe vystihují Žďár nad Sázavou a jeho okolí a na co tam mohou být hrdí. Nápady mohou posílat na e-mail: kruhacum@zdarns.cz nebo je na městský úřad donést osobně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto elogistika.info

Štítky Žďár nad Sázavou, ozdoba, kruhový objezd, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Žďáru nad Sázavou mohou lidé navrhnout výzdobu nových okružních křižovatek | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.