Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nové Město na Moravě brzo otevře novou prádelnu, zaměstná lidi s handicapem

V Novém Městě na Moravě na Žďársku zahájí v říjnu činnost prádelna, která bude zaměstnávat lidi s handicapem. Nový provoz bude v místní části Maršovice. Město tam teď dokončilo stavební úpravy budovy, v níž mají zázemí také hasiči a osadní výbor. Stály necelých pět milionů korun. Náklady na pračky a jiné vybavení prádelny by se měly vejít do čtyř milionů korun, řekl novoměstský starosta Michal Šmarda (SOCDEM).

Prádelna PeruTě bude fungovat jako sociální podnik. Patří městu, které dostalo na čtyři roky provozu tohoto podniku dotaci od ministerstva práce a sociálních věcí. „Primárním cílem je zajistit práci pro lidi s kombinovaným postižením, kteří díky tomu získají sociální impulzy. Budou dělat užitečnou práci, bude je to bavit a budou mít lepší život," řekl starosta Michal Šmarda.

Prát bude prádelna pro městské firmy, ale bude mít i jiné zákazníky, mohly by to být například i hotely. „Máme jmenovanou jednatelku. Ona už postupně nabírá klienty, zároveň vyhledává zaměstnance," řekl starosta. Jak uvedl, služby prádelny bude využívat také nový Domov Pomněnka. Zařízení se 30 lůžky pro lidi s různými demencemi v Novém Městě na Moravě nyní dokončilo myslibořické středisko Diakonie Českobratrské církve evangelické, které bude domov také provozovat.

Prádelna bude mít tři kmenové zaměstnance, další bude přibírat i podle objemu zakázek. Spolupracovat při obsazování těchto míst bude s Centrem Zdislava a s organizací Portimo, která ve městě také pomáhá znevýhodněným lidem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Města Jihlava

Štítky služby, správa, prádelna, handicap, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové Město na Moravě brzo otevře novou prádelnu, zaměstná lidi s handicapem | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.