Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Dělníci začnou pracovat na opravě silnice na Žďársku. Řidiči budou jezdit po vyznačené objížďce

Na silnici I/37 na Žďársku, konkrétně na pětikilometrovém úseku mezi Ždírcem nad Doubravou a městysem Vojnův Městec, se od zítra budou pohybovat stavební dělníci. Jak dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), v úterý 3. září začne plánovaná oprava silnice. Úsek se bude opravovat nadvakrát, řidiči musí počítat s úplnou uzavírkou.

„Předmětem veřejné zakázky je rekonstrukce části silnice I/37 o délce 4 700 metrů v úseku od křižovatky sil. I/37 a I/34 ve Ždírci nad Doubravou po začátek intravilánu městyse Vojnův Městec. Dle doporučení diagnostiky bude provedena obnova krytu vozovky v tl. 160 mm, v dílčích úsecích půjde o provedení celkové rekonstrukce konstrukčního souvrství, včetně úpravy pláně na hloubku 620 mm podle zpracované projektové dokumentace," informoval regionální mluvčí ŘSD Jiří Veselý. 

Dodal, že vozovka je porušená hloubkovou korozí, vyskytují se v ní trhliny podélné, rozvětvené, mozaikové i příčné, vyjeté koleje, lokální poklesy a kaverny. Také se ukázalo, že její konstrukce má i nedostatečnou únosnost.

Podle posledního sčítání projede tímto úsekem každý den cca 7,5 tisíc vozidel, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní doprava.

Oprava bude zahájena na náměstí Jana Zrzavého v Krucemburku a dál směr Vojnův Městec. „První polovinu úseku chceme mít opravenou letos, zbylou část pak po zimní přestávce mezi listopadem a březnem, v příštím roce," nastínil Veselý. 

Řidiči musí počítat s úplnou uzavírkou, využívat budou vyznačenou objízdnou trasu. Ta povede výhradně po silnicích I. třídy -  po silnici I/37 do Žďáru nad Sázavou, poté po sil.nici I/19 Přibyslav a Pohled a dále po silnici I/34 směr Ždírec nad Doubravou.

Zhotovitelem je společnost Skanska a.s. „Ta se zavázala k provedení prací za 84,44 milionů korun bez DPH s dobou uvedení do provozu za 120 dní," doplnil závěrem Jiří Veselý. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, doprava, úsek, stavba, objížďka, ŘSD, Vojnův Městec, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci začnou pracovat na opravě silnice na Žďársku. Řidiči budou jezdit po vyznačené objížďce | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.