Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Obyvatelé Sazomína se v referendu vyjadřují k možné stavbě větrníků. Jde o záměr soukromého investora

Obyvatelé Sazomína na Žďársku se dnes mohou vyjadřovat k záměru na stavbu větrných elektráren na území obce, s nímž přišel soukromý investor. Obci za to nabízí blíže neurčené finanční příspěvky. Místní referendum začalo dvě hodiny před polednem, hlasovací lístek mohou voliči odevzdat v budově bývalé školy do 20:00.

Ano, nebo ne. V Sazomíně na Žďársku bude v květnu referendum kvůli větrným elektrárnám

Na Vysočině pokračuje boom větrných elektráren. V Sazomíně na Žďársku bude příští měsíc místní referendum, v němž se lidé mohou vyjádřit k záměru postavit v katastru obce tři větrníky. O vyhlášení referenda rozhodlo obecní zastupitelstvo,...

V Sazomíně, který je na hlavní silnici 37 mezi Žďárem nad Sázavou a Ostrovem nad Oslavou, bydlí okolo 250 lidí. O vyhlášení referenda rozhodlo obecní zastupitelstvo. Lidé budou podle informací na úřední desce odpovídat na otázku: Souhlasíte s výstavbou tří větrných elektráren na katastru naší obce? Hlasovací lístek s úřední obálkou dostanou ve volební místnosti.

Referendum je podle zákona platné, pokud se ho zúčastní alespoň 35 procent oprávněných voličů. Výsledek referenda je pro zastupitele závazný, pokud pro něj hlasovala nadpoloviční většina hlasujících a současně minimálně 25 procent všech oprávněných voličů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky referendum, energie, Sazomín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Sazomína se v referendu vyjadřují k možné stavbě větrníků. Jde o záměr soukromého investora | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.