Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Novém Městě bude o víkendu k vidění hodně policistů. Kvůli prestižní Zlaté lyži 2020

Již během tohoto víkendu se bude v Novém Městě na Moravě konat Světový pohár v běžeckém lyžování Zlatá lyže 2020. Dvoudenní sportovní klání, kterého se podle informací pořadatelů zúčastní sportovci z mnoha zemí celého světa, se řadí mezi letošní prestižní sportovní akce v rámci Kraje Vysočina. Zúčastní se ho také větší počet policistů, kteří budou dohlížet na veřejný pořádek i plynulost v dopravě.

Pořadatelé Zlaté lyže počítají s účastí vyššího počtu diváků, kteří budou mít po oba dny vstup do areálu zdarma. Jejich příjezd a odjezd do Nového Města na Moravě může přinést komplikace především v oblasti plynulosti silničního provozu na příjezdových trasách do Nového Města na Moravě.

Policisté z územního odboru ve Žďáře nad Sázavou v úzké součinnosti s pořadateli akce připravili bezpečnostní opatření. Policisté pořádkové, dopravní i kriminální policie územního odboru Žďár nad Sázavou, ale i policisté z některých specializovaných celorepublikových útvarů - pyrotechnické služby - se budou po oba dny starat o bezpečnost a veřejný pořádek v Novém Městě na Moravě a jeho okolí.

„V rámci připraveného bezpečnostního opatření se budeme podílet především na zajištění bezpečnosti a plynulosti v dopravě a zajištění veřejného a místního pořádku, aby se nám podařilo zamezit páchání trestných činů i přestupků.“ uvedl velitel opatření Miroslav Stárek, vedoucí územního odboru Žďár nad Sázavou.

Dbejte upozornění pořadatelů, radí policie 

Přítomní policisté budou dohlížet na plynulost provozu a v případě potřeby budou regulovat dopravu. „Dopravní policisté budou po dobu konání sportovní akce přítomni na všech důležitých příjezdových trasách, kterými se lze dostat do oblasti Novoměstska, a stejně tak budou dohlížet na průjezdnost křižovatek. Policisté apelují na všechny návštěvníky, aby důsledně dbali upozornění pořadatelů, a to zejména v souvislosti s parkováním svých vozidel. Pro tyto účely budou označena vyhrazená parkoviště. Všichni řidiči proto musí dbát pokynů policejních hlídek, aby nedocházelo ke zbytečným komplikacím v dopravě,“ vysvětluje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policejní hlídky budou provádět také nezbytnou hlídkovou službu zejména v Novém Městě na Moravě a bezprostředním okolí Vysočina arény, kde se Zlatá lyže koná.

„Naším hlavním cílem bude zajistit v místě veřejný pořádek a chránit majetek občanů před případnými pachateli trestné činnosti Musíme zejména preventivně působit na řidiče motorových vozidel, aby svá vozidla řádně uzamkli a neponechávali ve vozidlech viditelně odložené věcí, které by mohly lákat zloděje. Stejně tak budou pěší hlídky a policisté v civilu preventivně působit ve vztahu k možným kapesním krádežím. S vyšším pohybem osob počítáme nejen na silnicích, ale také na autobusovém a vlakovém,“ doplnil Jan Kostečka, zástupce velitele bezpečnostního opatření.

Pyrotechnika se netoleruje 

Policisté se zároveň obrací na všechny návštěvníky, aby se s předstihem a především důkladně seznámili s návštěvním řádem, tedy pravidly vstupu dovnitř arény a aby dodržovali tento návštěvní řád, který upravuje pravidla pro vstup návštěvníků a jejich chování uvnitř.

„Do sportovního areálu proto s sebou nenoste žádné předměty, které návštěvní výslovně řád zakazuje.  Jedná se například o nebezpečné předměty, mezi které patří pyrotechnika, nože a další předměty vyjmenované v návštěvním řádu,“ vyzývá Čírtková.

Se sportovním kláním nebudou spojená žádná dopravní omezení ani uzavírky silnic, ale řidiči musí počítat se silnějším provozem po dobu trvání světového poháru, a to silnicích v okolí Nového Města na Moravě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna, lyzovani.nmnm.cz

Štítky Zlatá lyže, policie, hlídka, závod, Světový pohár, lyžování, Nové Město na Moravě, doprava, Zlatá lyže 2020, lyže, veřejný pořádek, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Miroslav Stárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě bude o víkendu k vidění hodně policistů. Kvůli prestižní Zlaté lyži 2020 | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.