Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Do práce s dětmi. V dukovanské elektrárně jsou v plném proudu letní příměstské tábory

Letní prázdniny jsou ve své polovině. Zaměstnanci jaderné elektrárny Dukovany (JED) je mohou trávit i v práci se svými dětmi, a to díky příměstskému táboru. Každé ráno od pondělí do pátku přijíždí dvacítka dětí spolu s rodiči do elektrárny.

Energetici na letošní letní prázdniny nachystali tři turnusy příměstských táborů, které pomáhají zaměstnancům skloubit práci a péči o děti.

Základnou pro ranní příchody a odpolední odchody dětí je informační centrum. Zázemí v průběhu dne tradičně poskytla obec Dukovany ve zdejší Základní škole.

„Téměř celé letní prázdniny jsou pro nás letos ve znamení plánovaných odstávek bloků, které vyžadují přítomnost vysokého počtu zaměstnanců, a to jak našich, tak i našich dodavatelů. Příměstské tábory tak jsou vítaným řešením, jak skloubit pracovní povinnosti a jak zabezpečit a zabavit děti. S ohledem na odstávky letos v Dukovanech pořádáme celkem tři turnusy, které zájemci zaplnili během několika málo dnů od jejich vyhlášení a často se děti účastní opakovaně několik let,“ říká ředitel elektrárny Roman Havlín.

Hasiči, havarijní kryt a trénink s profesionály 

Energetici pro děti společně s organizátory volnočasových aktivit z Třebíče, Ivančic a s podporou obce Dukovany, připravili bohatý program. „V průběhu prvního týdne se děti seznámily s činností a technikou dukovanských hasičů, prací a vybavením speciální jednotky Policie ČR, podívaly se do havarijního krytu nebo si vyzkoušely trénink s profesionálními trenéry a hráči baseballu a fotbalu. Právě fotbalového tréninku se úspěšně ujal sám starosta obce Miroslav Křišťál. Velký zájem u dětí vzbudila návštěva trenažeru,“ informoval mluvčí JED Petr Bezděk. Malí táborníci si pod dohledem zkušených instruktorů mohli sami vyzkoušet, jak náročná je práce operátorů, kteří ovládají jaderný reaktor.

Každý ze tří týdnů je něčím odlišný. V prvním týdnu i díky přízni počasí dominovaly sportovní aktivity, druhý turnus je více zaměřený na jazykovou výuku angličtiny hravou formou a třetí na objevování nových světů a jejich krás.

„Syny jsme přihlásili, protože se nám líbilo téma a aktivity, které tábor nabízí a zároveň jsme ocenili, že máme pro kluky hlídání v době, kdy jsme s manželkou oba v práci,“ říká Jaroslav Bednář, expert řízení v JED. „Kluci jezdí každý den z táboru šťastní a plní zážitků, poznali nové kamarády a vyzkoušeli si dovednosti, ke kterým by se jinak nedostali,“ dodává Jaroslav Bednář.

Tábory pod věžemi jaderné elektrárny připravují energetici pro děti zaměstnanců elektrárny už osmým rokem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Jaderné elektrárny Dukovany

Štítky tábor, příměstský, léto, prázdniny, zaměstnanec, program, elektrárna, energetika, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do práce s dětmi. V dukovanské elektrárně jsou v plném proudu letní příměstské tábory | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.