Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky zimnímu plavání nebývám nemocná, otužování mě baví, říká mistryně ČR Andrea z Třebíče

Otužování a zimní plavání má v posledních letech řadu podporovatelů a také se mu hodně lidí věnuje i aktivně. Jednou z takových sportovkyň je i Andrea Klementová, studentka třebíčského gymnázia, která se koncem února zúčastnila mistrovství světa v zimním plavání.

A rozhodně se tam neztratila, ba naopak. Ve své kategorii získala dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. „Mistrovství světa probíhalo v polském městě Głogów, v řece Odře, která měla kolem tří stupňů, v plovoucím bazénu na řece, tedy s říční vodou, s deseti drahami. Andrea je členkou otužileckého Klubu ledních medvědů," jmenuje Irini Martakidisová, mluvčí třebíčské radnice. 

Stříbrné medaile přivezla z tratí 50 metrů znak a 100 metrů prsa, bronz za padesát metrů motýlkem.

Andrea je dlouholetou členkou klasického plaveckého klubu v Třebíči, trénuje na Laguně. K zimnímu plavání ji přivedl covid, který přinesl doslova boom otužilců. Inspirovala ji její třídní učitelka, která chodí v zimě i se svými dětmi plavat s Klubem ledních medvědů pravidelně.

„Když se začnu ve vodě třepat, vím, že musím ven." 

„Nejdřív mě rodiče nechtěli pustit, ale prosadila jsem si to, i díky paní učitelce. Teď jsou naši rádi, protože díky zimnímu plavání nebývám nemocná. Otužování mě baví a má na mě dobrý vliv,“ uvedla Andrea Klementová.

Andreu na radnici přivítal starosta Pavel Pacal s místostarostou Milošem Hrůzou. Miloš Hrůza uvažuje také o otužování, proto se mladé plavkyně ptal, jestli je nějak vymezený čas, jaký může být člověk ve studené vodě. „Nějak se to měří, ale já to na sobě poznám, když se začnu ve vodě třepat, vím, že musím ven,“ říká Andrea Klementová.

Zlatá Andrea

Andrea z Třebíče zazářila i na mistrovství ČR v zimním plavání, kde si vybojovala zlato. To se konalo v Praze v sobotu 5. března.  

Ohodnoť článek

Foto Klub ledních medvědů Třebíč, Město Třebíč

Štítky plavkyně, zimní, otužování, mistrovství, sport, Andrea Klementová, Třebíč, plavání, Česko, Miloš Hrůza, Odra, Hlohov, Pavel Pacal, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky zimnímu plavání nebývám nemocná, otužování mě baví, říká mistryně ČR Andrea z Třebíče | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.