Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tip na výlet: Za výhledem na zámek i vojenské letiště. Zajděte si na rozhlednu u Ocmanic

Týden utekl jako voda a před námi je další víkend. Dnes přicházíme s pozvánkou na výlet na jednu z rozhleden, kterých je na Vysočině nespočet. Co třeba zajet na rozhlednu u Ocmanic na Třebíčsku? Tento objekt, který stojí na vodojemu, byl vybudován v roce 2004.

Rozhledna u Ocmanic je položena v nadmořské výšce 429 m.n.m. Stavba je ve tvaru osmibokého pravidelného jehlanu, konstrukci tvoří dřevěné prvky kotveny do ocelových patek. Výška objektu je 15,25 metrů a ve výšce osmi metrů je umístěno výhledové podlaží.

Rozhledna u Ocmanic na Třebíčsku na jihozápadní straně nad obcí je postavena na vodojemu rozhledna. Byla zbudována v roce 2004. O realizaci se podělila obec Ocmanice, mikroregion Náměšťsko a dotace z Programu obnovy venkova. Celková cena je 420 tisíc korun.

Z rozhledny jsou 360 stupňové výhledy na okolní rovinatou krajinu, kruhový výhled z otevřené plošiny se rozprostírá na Ocmanice, zámek v Náměšti nad Oslavou a startující letouny z nedalekého vojenského letiště.

Až k rozhledně je možné přijet autem, u Ocmanic je třeba odbočit na Placký dvůr. Na rozhlednu je možné dojet i na kole, protože sem vede také cyklotrasa.

Rozhledna Ocmanice je volně přístupná.

Ohodnoť článek

Foto Obec Ocmanice

Štítky Ocmanice, rozhledna, výlet, tip, víkend, okres Třebíč, Kraj Vysočina, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Za výhledem na zámek i vojenské letiště. Zajděte si na rozhlednu u Ocmanic | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.