Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tři zranění po nehodě nákladního auta s policejním vozem. Silnice I/23 byla neprůjezdná

, aktualizováno 5. března 2021, 13:44

Záchranné složky vyjížděly dnes krátce před 10. hodinou k dopravní nehodě na silnici 23, která je hlavním tahem z Třebíče na Brno. Srazilo se při ní nákladní auto s policejním vozem. Tři lidé se zranili.

Událost se stala mezi Náměští nad Oslavou a Kralicemi nad Oslavou. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové byla silnice I/23 kvůli zásahu složek IZS v místě neprůjezdná.

Nehoda byla nahlášena asi v 9:45. „Řidič nákladního vozidla projížděl po silnici I/23 ve směru od Náměště nad Oslavou směrem na Kralice nad Oslavou. Ze zatím nezjištěných důvodů najel s vozidlem na krajnici a když se snažil vyjet znovu zpět do svého jízdního pruhu, dostal s vozidlem smyk a narazil do protijedoucího služebního vozidla Policie České republiky. Služební vozidlo bylo odraženo na svodidla a nákladní vozidlo skončilo převrácené mimo komunikaci na poli," řekla Dana Čírtková. 

Ve služebním vozidle cestovali v době nehody dva policisté, kteří byli zařazeni v rámci výkonu služby do opatření na kontrolu dodržování volného pohybu osob mezi okresy. Policisté přejížděli na jiné kontrolní stanoviště. Oba policisté byli zraněni a byli převezeni do nemocnice v Třebíči.

Zraněný byl také řidič nákladního vozidla. I ten byl převezen do zdravotnického zařízení. U všech účastníků nehody byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Kolem poledne bylo místo plně průjezdné, až se bude vyprošťovat nákladní vozidlo, bude v místě usměrňovat provoz policejní hlídka.

Od rána se stalo 13 nehod 

Jak předpověděli meteorologové, Vysočinu do rána zasypal sníh. V kraji se během rána a dopoledne stalo hned několik dopravních nehod. „Od dnešních 6:00 do 10:30 přijali policisté na integrovaném operačním středisku oznámení o 13 dopravních nehodách, při kterých se zranily čtyři osoby," dodala mluvčí Čírtková. 

Deset minut před osmou hodinou havaroval na silnici mezi obcemi Nevcehle a Urbanov řidič osobního vozidla, který se při nehodě zranil.

Krátce před devátou hodinou havaroval na silnici u obce Krasonice sypač, který se převrátil na bok. Při této nehodě se nikdo nezranil.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, nákladní, policejní, Třebíčsko, zranění, nákladní automobil, havárie, silnice, Brno, Třebíč, Náměšť nad Oslavou, Kralice nad Oslavou, Policie České republiky, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři zranění po nehodě nákladního auta s policejním vozem. Silnice I/23 byla neprůjezdná | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.