Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

PÁTRÁNÍ: Náklaďák na přejezdu nerespektoval signalizaci a uvízl mezi závorami. Po jejich uvolnění ujel

, aktualizováno 13. října 2020, 10:18

K nepříjemnému incidentu, který mohl skončit velkým neštěstím, došlo v pondělí 12. října krátce po 11. hodině v Okříškách na Třebíčsku. Policisté nyní hledají důležité svědky události. Zatím nezjištěný řidič nákladního vozidla s návěsem, který má nepříjemnou událost na svědomí, projížděl po silnici II/405 ve směru jízdy od Jihlavy.

„Při jízdě před železničním přejezdem z dosud nezjištěných příčin nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly a vjel na železniční přejezd v době, kdy se začaly sklápět závory železničního přejezdu. Po jejichž sklopení řidič s nákladním vozidlem zůstal stát mezi sklopenými závorami. Na tuto situaci naštěstí dokázal zareagovat strojvedoucí právě přijíždějícího vlaku, který přijížděl k železničnímu přejezdu a byl nucen urychleně zatáhnout rychlobrzdu vlaku se čtyřmi připojenými železničními vozy,“ sdělila k incidentu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Ve vlaku se v době nehody přepravovalo 22 cestujících, včetně průvodčího. Vlakovou soupravu se podařilo zastavit v bezprostřední blízkosti před stojícím nákladním autem s návěsem. Poté řidič nákladního vozidla začal couvat, přičemž poškodil návěsem závory železničního přejezdu, následně využil zvednutí závor nacházejících se před nákladním vozidlem a z místa ujel. Nákladní vozidlo mělo pokračovat v jízdě po silnici ve směru na Třebíč. 

Pomoct mohou svědci i záznamy z kamer

„Na místo vyjeli policisté z územního odboru Třebíč, kteří případ zadokumentovali. Na místo byl vyslán také výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč.  Řidič nákladního vozidla je podezřelý ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala Čírtková.

Policisté se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém vozidle a jeho řidiči. Mělo by se jednat o nákladní soupravu složenou z tahače, který měl oranžovou kabinu a návěsu se šedou plachtou.

„Pomoci by nám mohli všichni řidiči, kteří projížděli v pondělí mezi 10.45 – 11.00 po silnici II/406 ve směru od Brtnice na Třebíč a mají ve svém vozidle palubní kameru. Stejně tak by nám při pátrání po vozidle a jeho řidiči pomohly záběry z kamer nebo svědectví řidičů, kteří kolem jedenácté hodiny projížděli po silnici II/405 v opačném směru, tedy ve směru od Třebíče na Okříšky. S případným svědectvím se obracejte na linku 158. Policisté by uvítali, kdyby se přihlásil samotný řidič vozidla nebo jeho provozovatel,“ přidává výzvu Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nákladní, přejezd, vlak, závory, pátrání, policie, svědek, nákladní automobil, silnice, železniční přejezd, Okříšky, Třebíč, Jihlava, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PÁTRÁNÍ: Náklaďák na přejezdu nerespektoval signalizaci a uvízl mezi závorami. Po jejich uvolnění ujel | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.