Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stop zabíjení kaprů, vzkazuje spolek Zvířata nejíme. Lidé si na ústa nalepí černou pásku

Řada z nás si Vánoce neumí představit bez smaženého kapra s bramborovým salátem. Mezi námi jsou ale i tací, kteří si tento tradiční český sváteční pokrm odpustí. Třeba členové spolku Zvířata nejíme. Ti si na 16 místech v republice tuto sobotu stoupnou ke kádím s kapry, aby vyjádřili svůj nesouhlas s jejich zabíjením.

Akce s názvem Tiché uličky pro kapry se uskuteční také na Vysočině, konkrétně v Jihlavě a Třebíči.

„Blíží se Vánoce, jedna z českých tradic, kdy se ulice měst promění ve veřejná jatka. Proto pořádáme Tiché uličky, poklidné akce u kádí s kapry. Cílem této akce je poukázat na kruté zacházení a zbytečné zabíjení kaprů. Vánoce bývají označovány jako svátky klidu, míru a lásky. Proč tedy díky těmto svátkům umírá takové množství zvířat?“ zamýšlí se organizátoři Tichých uliček. 

Jak sami tvrdí, Tichá ulička pro kapry se ponese v klidném duchu a téměř beze slov. Lidé, kteří se zabíjením kaprů nesouhlasí, budou u kádí s rybami k vidění s černou páskou přes ústa. „Páska bude symbolizovat fakt, že ryby nemohou nemohou vyjádřit bolest a lidé pak mají pocit, že nemají city ani emoce,“ vysvětluje spolek Zvířata nejíme.

Sobotní akci doplní bannery s tematickými nápisy a laptopy se záběry o životě kaprů.

Lidé s černou páskou přes ústa se budou pohybovat tuto sobotu v Jihlavě na Masarykově náměstí od 10 do 11 hodin, v Třebíči pak od 9:30 do 11:00 v ulici Na Hvězdě.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Youtube.com

Štítky Tiché uličky pro kapry, kapr, protest, Vánoce, Jihlava, Třebíč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamerunske Ovce

Tyto protesty mě přijdou jako nějaké zviditelnění některých lidí. Sice chápu za co protestují, ale podívejte se třeba na to, co sami jedí když je nikdo nevidí, jak se oblékají, obouvají. Bojují za kapry ale přitom používají moderní techniku, nevadí jim zaneřáděný prostor družicemi na oběžné dráze, nevadí jim, že když dostanou růži, je za ní spousta jedů a práce v otřesných pracovních podmínkách, nevadí jim, že létají letadly a tak bych mohla pokračovat. Takže tento protest je jen výsměchem.

Úterý, 24. prosince 2019, 18:06Odpovědět

Stop zabíjení kaprů, vzkazuje spolek Zvířata nejíme. Lidé si na ústa nalepí černou pásku | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.