Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie na zastávce na Pelhřimovsku zastavila opilého řidiče. Nadýchal dvě promile a na místě přišel o řidičák

Pacovští policisté zastavili ve čtvrtek 14. března kolem 21. hodiny řidiče osobního auta značky Dacia. A dechová zkouška ukázala, že řídil opilý.

„Jednapadesátiletý řidič jel z obce Hořepník z parkoviště s úmyslem dojet do Pacova. V obci Březina u místní autobusové zastávky na silnici II/129 policisté vozidlo zastavili k provedení silniční kontroly. Policisté vyzvali řidiče, aby ke kontrole předložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla a poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní – 1,99 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 2,10 a 2,13 promile alkoholu v dechu,“ sdělila ke kontrole policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič na místě přišel o svůj řidičský průkaz a policejní hlídka mu zakázala další jízdu. Jednapadesátiletý řidič na místě s dechovými zkouškami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nepožadoval.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa | Zdroj Policie ČR

Štítky kontrola, hlídka, policie, alkohol, promile, Pacov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na zastávce na Pelhřimovsku zastavila opilého řidiče. Nadýchal dvě promile a na místě přišel o řidičák | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.