Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Parkování trápí i obyvatele Pelhřimova. Od letoška platí více, na každém parkovišti jsou jiné podmínky

Nejen v Jihlavě je jedním z velkých témat současných dní parkování. Od letošního ledna se mění podmínky také v centru Pelhřimova. Jde o krok, který má vyjít vstříc turistům.

„Lidé, kteří mají v této lokalitě trvalé bydliště, zde mohou parkovat, ale za peníze. Chápu, že jeto nevýhoda oproti těm, kterým stavíme parkoviště na sídlištích, a tito občané mohou parkovat zdarma, ale jinak to v centru vymyslet nelze,“ řekl k novince místostarosta Zdeněk Jaroš.

Podnikatelé, kteří mají v centru sídlo nebo provozovnu, mají ceny ještě vyšší, ale mohou si koupit parkovací kartu na blízkém parkovišti. Dle radnice jsou ceny přívětivé a takto získané peníze jdou do zlepšení dopravy v Pelhřimově.

Parkovací plochy, kde se platí, jsou pouze v centru. Je to parkoviště na Tržním náměstí za městským úřadem, plocha na ulici Pražská nad kostelem sv. Víta, pak u Lékárny sv. Víta, na ulici Dr. Tyrše až Solní a pak v centru města a v ulici Růžová, Palackého a Masarykovo náměstí.

Víkendy většinou zdarma

Konkrétní podmínky má každé z pěti parkovišť trochu jiné, téměř na všech se ale platí 30 korun za hodinu, někde je prvních třicet nebo šedesát minut zdarma. Na některých plochách bývají zdarma noční hodiny nebo víkendy mezi sobotním polednem a pondělní šestou hodinou ranní. Na většinu z nich si lze koupit parkovací kartu, cena je od sedmi set do dvou tisíc za rok, pokud jde o jedno auto.

Zatímco třeba v Jihlavě už povinnost mít na přístrojové desce parkovací lístek skončila a strážníci vše zjistí podle SPZ, v Pelhřimově nadále platí. Je tedy potřeba umístit si parkovací lístek za čelní sklo auta na viditelné místo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Pelhřimov | Zdroj Město Pelhřimov

Štítky parkování, Jihlava, Pelhřimov, placení, centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování trápí i obyvatele Pelhřimova. Od letoška platí více, na každém parkovišti jsou jiné podmínky | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.