Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Humpolci otevřeli nové očkovací místo. Vakcínu bez registrace dostane denně až 150 lidí

Vysočinské nemocnice s. r. o. v Humpolci v pondělí 10. ledna otevřely nové očkovací místo. Bez registrace se tam mohou zájemci očkovat proti covidu-19 vakcínami od firem Pfizer/BioNTech a Moderna. Centrum u recepce zařízení v ulici 5. května bude otevřené vždy od pondělí do pátku od 12:00 do 15:30. Denně se v něm může očkovat asi 150 lidí, řekla Kateřina Kernová, vedoucí obchodního a marketingového úseku společnosti.

Centrum podle ní vzniklo ve spolupráci s Humpolcem a Krajem Vysočina, který poskytl očkovací látku pro první dny provozu. Očkovací místo je určené zájemcům o přeočkování i těm, kteří chtějí teprve první dávku. Děti neočkuje. S sebou je nutné mít kartičku zdravotní pojišťovny a občanský průkaz, rezervace není nutná.

„Uvidíme, jak budou chodit lidi, protože nevíme, jak budeme vytíženi, takže teď budeme mít týden takový zkušební režim bez rezervace, a pokud by byl přetlak nebo větší zájem, než kolik bychom byli schopni (naočkovat), tak budeme zavádět rezervační systém," řekla Kateřina Kernová. U očkování je přítomen lékař, dvě zdravotní sestry a dva pracovníci, kteří se starají o administrativu očkování.

Bez registrace i ve čtvrtek 

Všechny potřebné informace o očkování v Kraji Vysočina, například, co s sebou a jak se případně registrovat,najdou zájemci na tomto webu

Lidé v Humpolci se mohou přijít naočkovat proti covidu také ve čtvrtek 13. ledna, a to v centru Mikádo na Havlíčkově náměstí. Ani v tomto případě nebude třeba registrace.  Mobilní očkovací tým bude očkovat od 10 do 17 hodin zájemce starší 18 let jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson.  Podány budou i všechny dávky vakcíny Pfizer/BioNTech. 

Proti koronaviru očkují na Vysočině všechny krajem zřizované nemocnice včetně Nemocnice Jihlava, která zajišťuje chod velkokapacitního očkovacího centra Hruškové Dvory. Očkovací centra fungují také v Počátkách a Chotěboři nebo na poliklinikách v Telči a Třešti, očkují i soukromé ambulance. Nemocnice a centra mají některé dny vyhrazené pro očkování bez registrace. Neregistrovaní mohou dostat vakcínu také od mobilního týmu, který ve spolupráci s Krajem Vysočina zajišťuje organizace Podané ruce.

Od 1. do 9. ledna letošního roku podali zdravotníci na Vysočině s asi půl milionem obyvatel 24 956 očkovacích dávek, od začátku očkování loni v lednu to bylo přes 731 tisíc dávek. Posilující třetí dávku dostalo 133 244 lidí, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, očkování, Humpolec, vakcína, COVID-19, nemocnice, Pfizer, BioNTech, Kraj Vysočina, Johnson & Johnson, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Humpolci otevřeli nové očkovací místo. Vakcínu bez registrace dostane denně až 150 lidí | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.