Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Humpolec pronajal umělou lední plochu. Kluziště bude přístupné od soboty

Humpolec na Pelhřimovsku letos pronajal umělou lední plochu za 300 tisíc korun. Kluzištěm chce zpestřit advent. Přístupné bude poprvé v sobotu, bude součástí Humpoleckých Vánoc. Kvůli šíření koronaviru je budou provázet protiepidemická opatření, řekla mluvčí humpolecké radnice Aneta Slavíková.

„Program Humpoleckých Vánoc, včetně programu Vánočního kluziště, je připraven v plném rozsahu, nicméně zároveň uvádíme upozornění, že je nutné dodržovat platná opatření, například v případě kluziště jsou na místě vyvěšena potřebná upozornění. Všichni organizátoři akcí jsou připraveni reagovat a naplánované akce v případě potřeby přizpůsobit vývoji situace. Nevylučují tedy jejich omezení, případně přesunutí nebo zrušení," uvedla Aneta Slavíková.

Kluziště bude v parku Stromovka do Nového roku. Jeho slavnostní otevření v sobotu bude spojené se soutěžemi o nejlepší kostým inspirovaný českými Vánocemi.

Jarmark a koncerty 

Humpolecké Vánoce zahájí v první adventní neděli 28. listopadu ráno melodie zvonkohry z věže evangelického kostela. V podvečer by se měl na Horním náměstí rozsvítit vánoční strom. Adventní večer bude pokračovat v centru Mikádo koncertem Chantal Poulainové. Na druhou adventní neděli je naplánovaná mikulášská nadílka, doplní ji žesťový kvintet humpolecké Základní umělecké školy. O týden později by se měl konat jarmark. Na čtvrtou adventní neděli organizátoři plánují hlavně koncerty.

Do Humpoleckých Vánoc se zapojí i kulturní organizace ve městě včetně zóny pro umění 8smička. Před centrem Mikádo se budou promítat pohádky nebo vánoční filmy. Takzvané zimní kino mělo loni ve vánočním programu premiéru. Horní náměstí ozdobí betlém, který pro město vytváří žáci a učitelé základní školy v Hradské ulici.

Další příležitost k bruslení nabízí třeba krajská Jihlava. Tam se kluziště nachází v samém centru, tedy na Masarykově náměstí. První bruslaři jej mohou otestovat na první adventní neděli  28. listopadu. 

Od příštího víkendu bude v provozu kluziště, otevřou se adventní trhy. Otazník se vznáší nad opatřeními

Zatím v nezměněném rozsahu, ale v souladu s doposud známými opatřeními, připravuje město akci Jihlava k Vánocům. Znamená to, že už od příštího víkendu se bude moci na náměstí bruslit a začnou fungovat adventní trhy a vesnička.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kluziště, bruslení, zábava, advent, Vánoce, Humpolec, Jihlava, koncert, okres Pelhřimov, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Humpolec pronajal umělou lední plochu. Kluziště bude přístupné od soboty | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.