Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kluziště se na Masarykově náměstí otevře na první adventní neděli. Bruslit se bude do Hromnic

Tato zpráva určitě potěší malé i velké. O letošních Vánocích se bude v Jihlavě kolem Mariánského sloupu bruslit. V těchto dnech finišuje stavba kruhového kluziště. To se zájemcům poprvé otevře na první adventní neděli.

„Změníme věrně známé Masarykovo náměstí a vytvoříme na něm místo pro setkání přátel i rodiny v opravdu adventní atmosféře. Věřím, že se letošní koncept Vánoc stane nepostradatelnou tradicí a nebude se okolo Mariánského sloupu bruslit jen letos,“ prozradila primátorka města Karolína Koubová.

Programový návrh sází na místní zdroje ve spojení s atraktivní formou a nezvyklým uspořádáním prostoru náměstí. Změnu v letošním roce dozná zejména důraz dramaturgie na místní spolky, kapely, orchestry, divadelníky a místní taneční formace. Velkou část programu obsáhne i zdejší Základní umělecká škola Jihlava, a to ve všech svých oborech.

Vizualizace návrhu letošního uspořádání prostoru pro adventní čas na jihlavském náměstí, autor: František Novák z Třeště

Vánoční Jihlava bude obsahovat dvě programové části – čas adventní, který po Štědrém dni vystřídá čas vánoční. „Pocházím z města Betlémů, kde se ten pověstný Ježíšek dává do jesliček až v noci 24. prosince. Adventní čas je období, které k samotným Vánocům teprve směřuje, doba zklidnění a rozjímání s blízkými, atmosféra, kterou bude možné v Jihlavě letos pocítit,“ doplnil autor a dramaturg projektu Petr Píša.

Statutární město Jihlava věnuje všem návštěvníkům jako pořadatel akce netradiční místo na horním Masarykově náměstí, kde se lze za poslechu hudby dobře najíst i napít. Novinkou bude i kruhová ledová plocha pro bruslení okolo Mariánského sloupu, která má asociovat adventní věnec.

Kluziště bude v provozu od první adventní neděle 1. prosince, kdy dojde k tradičnímu rozsvícení vánočního stromu, přes vánoční čas až do Hromnic 2. února příštího roku.

Foto Dalibor Mašek, Magistrát města Jihlavy

Štítky kluziště, Vánoce, advent, Masarykovo náměstí, bruslení, Hromnice, Jihlava, mariánský sloup, Karolína Koubová, František Novák, Štědrý den, Petr Píša, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluziště se na Masarykově náměstí otevře na první adventní neděli. Bruslit se bude do Hromnic | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.