Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den zdraví: Odborníci změří cholesterol a poradí s kouřením. Ženy mohou volně na mamograf

Pokud souhlasíte s tvrzením, že prevence je základ, pak si do svých diářů poznamenejte datum 11. listopadu. V tento den se totiž bude v jihlavské nemocnici konat známá akce Den zdraví. Od 9 do 14:00 se zájemci naučí správně mýt ruce, dozví se o správné životosprávě nebo zjistí, jak se dá odnaučit kouření.

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků. „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité.  Měřit se bude také hodnota glykémie či hladina cholesterolu.

Na místě budou přítomni třeba i nutriční terapeuti, ti zájemcům poradí ohledně výživy. Mamografické vyšetření bude přístupné bez žádanky. Pracovníci z Centra pro zdravotně postižené Kraje Vysočina poradí s výběrem kompenzačních pomůcek pro vás i blízké.

„Poradíme s očkováním proti klíšťové encefalitidě, novinkou je poradenství Revma ligy. Všechny úkony budou opět zdarma,“ zve širokou veřejnost Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Den zdraví pro veřejnost se v jihlavské nemocnici koná v pondělí 11. listopadu mezi 9. a 14. hodinou.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky zdraví, prevence, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, kouření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den zdraví: Odborníci změří cholesterol a poradí s kouřením. Ženy mohou volně na mamograf | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.