Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kostely v Jihlavě chystají vánoční mše. Oživí je betlém nebo půlnoční koncert

Již zítra se všichni sejdeme u slavnostně prostřeného stolu se svou rodinou a blízkými přáteli a budeme si užívat těch nejkrásnějších svátků v roce. Tyto jedinečné chvíle ještě více může umocnit návštěva mše, u hodně z nás zakořeněné jako „půlnoční“. Lidé jsou srdečně zváni také na koncerty nebo betlém.

Na mnoha místech se tato mše koná již v odpoledních hodinách, nebo třeba ve dvou časech – poprvé na Štědrý den odpoledne a podruhé o půlnoci nebo chvíli před ní.  

Podívejte se na přehled „půlnočních“, které se konají v jihlavských kostelech.

Kostel u Matky Boží, ulice Matky Boží

Zde se na Štědrý den můžete na mši zastavit hned ve čtyřech časech, a to v 8, 10, 16 a 22 hodin. Na Boží hod vánoční se zde bude sloužit mše v 8, 10 a v 17 hodin. Následující den ve stejných časech a stejně i na Nový rok.

Kostel sv. Jakuba, ulice Farní  

24. prosince od 16 hodin bude probíhat mše pro děti, od 23 hodin pak klasická „půlnoční“ bohoslužba. V pondělí 25. prosince mohou lidé přijít na mši v jediném čase, a to v 10:30. Na svatého Štěpána se bude sloužit mše ve stejném čase, tedy opět v 10:30. Kostel sv. Jakuba bude otevřený pro zájemce také na Silvestra, mše zde bude probíhat v 10:30. Ve stejném čase bude možné v kostele rozjímat i následující den, tedy na Nový rok. Ve vánočním čase bude v tomto kostele k vidění také betlém.

Kostel sv. Ignáce, Masarykovo náměstí

Na mši do tohoto svatostánku můžeme dojít hned na Štědrý den ráno, a to v 8:30. Úderem půlnoci všem přítomným zazpívá JSPS Melodie na svém Půlnočním koncertu. Boží hod vánoční v kostele na Masarykově náměstí oslaví také hned ráno, a to mší od 8:30, stejně jako na následující svátek svatého Štěpána. Na třetí vánoční svátek je od 17 hodin v plánu Vánoční koncert, ujme se ho PS Campanula. Na Silvestra jsou nachystány mše ve dvou časech – od 8 hodin a od 8:30. O půl deváté přivítá kostel všechny návštěvníky také na Nový rok.

Kostel sv. Jana Křtitele, křižovatka ulic Havlíčkova a Polenská

Na Štědrý den se zde bude mše sloužit už od 8 hodin. Stejný čas je pro bohoslužbu vyhrazen i v pondělí 25. prosince. Následující den začne mše o půl hodiny později, tedy v 8:30. Ve stejný čas kostel na Janském kopečku přivítá všechny zájemce také na Silvestra a 1. ledna.

Foto Pavel Kacerovský

Štítky Půlnoční mše, kostel, věřící, bohoslužba, přehled, Vánoce, koncert, Štědrý den, Jihlava, nový rok, silvestr, Madre de Dios, Jan Křtitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kostely v Jihlavě chystají vánoční mše. Oživí je betlém nebo půlnoční koncert | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.