Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Malém Beranově hořel průmyslový areál. Z bytového domu hasiči dostali 21 lidí

, aktualizováno 17. srpna 2024, 19:00

O požárů průmyslového objektu se po šesté hodině ranní v sobotu 17. srpna dozvěděli hasiči. Do Malého Beranova okamžitě vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči z okolních obcí. Celkem to bylo devět jednotek.

„Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Z bytového domu, který se nachází v areálu, hasiči evakuovali 21 lidí,“ informovala ve tři čtvrtě na sedm mluvčí hasičů Petra Musilová

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina poslala do Malého Beranova dvě pozemní jednotky. „Událost se obešla bez zranění, záchranáři nemuseli ošetřovat žádnou z evakuovaných osob,“ sdělil mluvčí Petr Janáček.

Před půl osmou hasiči informovali, že proběhla lokalizace požáru, zásah na místě však pokračuje. „Hasiči rozebírají konstrukce objektu, dohašují ohniska hoření a z areálu vyskladňují vaky s výřezy netkané textilie,“ uvedla po půl deváté Petra Musilová.

Půl hodiny po poledni byl požár uhašen, večer se ale hasiči vraceli. To když se kouřilo z jedné roury ze vzduchotechniky. Předběžná škoda byla vyčíslena na pět milionů korun.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, průmyslový areál, Malý Beranov, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Malém Beranově hořel průmyslový areál. Z bytového domu hasiči dostali 21 lidí | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.