Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 28. srpna 2024  |  Svátek má Augustýn
Bez reklam

Lidem v Jihlavě teče zakalená voda. Pokud plánujete napustit bazén, pak o tom napište technickým službám

Některým lidem v Jihlavě v poslední době teče zakalená voda. Pak se obrací na pracovníky odboru technických služeb. Jihlavská radnice proto přichází s vysvětlením. Důvodů je totiž hned několik.

Důvodem je nejen větší množství oprav na vodohospodářské infrastruktuře, ale podle vedoucího Michala Horňáka i nerovnoměrné odběry. „Lidé si totiž v letních měsících napouštějí bazény. A aby to urychlili, pouští kohoutky naplno. Větším pohybem vody pak dochází ke stržení usazenin v potrubí,“ vysvětlil Michal Horňák. 

Podle jeho slov nejde o nic závadného. „Jedná se o sedimenty, které se v potrubí tvoří. Zákaly způsobují železité prvky. Pro provozovatele to pak ale znamená větší náročnost na odkalení systému a uvedení do původního stavu. Pravidelnou údržbou tak tráví více času,“ vysvětlil Michal Horňák.

Informujte SMJ e-mailem 

Kromě výše uvedeného napouštěním bazénů v daných pásmech prudce stoupá odběr vody a pracovníci odboru technických služeb pak pátrají po příčině. „V daný moment totiž nevíme, zda někde není porucha. Proto prosíme obyvatele, kteří plánují bazény napouštět, aby nám o tom dali vědět e-mailem voda@smj.cz,“ uvedl Michal Horňák.

Navíc vzhledem k teplému počasí, které má trvat i v dalších dnech, zvažují pracovníci odboru technických služeb iniciovat omezení napouštění bazénů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Juan Salamanca | Zdroj Ježkovy oči

Štítky voda, zákal, bazén, sezona, léto, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Jihlavě teče zakalená voda. Pokud plánujete napustit bazén, pak o tom napište technickým službám | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.