Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Cenný kov po deseti letech: Starší žáci SK Jihlava slaví stříbro, nestačili jen na Pardubice

Dlouhých deset let čekal jihlavský mládežnický hokejbal na cenný kov, v kategorii starších žáků to pak bylo ještě o jedenáct let déle. Čekání skončilo o víkendu v Ústí nad Labem, kde se hrál finálový turnaj Extraligy starších žáků.

Pro starší žáky SK Jihlava se nepochybně jednalo o povedený ligový ročník. „Ve skupině Morava brali jihlavští první místo s náskokem 11 bodů a obstáli v konkurenci Brna, Poruby, Karviné, Kyjova, Zlína nebo slovenských účastníků soutěže ze Zohoru a Martinu,“ uvedl Petr Král z SK Jihlava.

Jihlava obhájila druholigový titul v hokejbalu. Porazila Sudoměřice, jejichž obránce skončil v nemocnici

Nikdo s nimi nepočítal, přesto dokázal podceňovaný tým ukořistit zlatý pohár. SK Jihlava ve finále porazil 3:1 na zápasy SK Sudoměřice a obhájil loňské prvenství ve 2. lize Morava-Jih.

Prvenství ve skupině pak jihlavské hokejbalisty poslalo do finálového turnaje v Ústí nad Labem. Tam hráli proti vítězům dalších skupin. První páteční zápas proti papírově nejsilnějším Pardubicím jihlavským hráčům nevyšel, za výsledkem 1:5 stála nedisciplinovanost. Další den ale porazili Kladno 7:6 a postoupili do vyřazovací fáze turnaje.

V nedělním semifinále hráči SK Jihlava rychle vedli o tři branky, pak výtečně odehráli dvojnásobné oslabení a na Hostivaří vyhráli 4:3, cenný kov tím měli jistý. „V závěrečném finále sice bojovali žáci jako lvi, nicméně na dominantní Pardubice ani podruhé nevyzráli a padli 2:5,“ okomentoval Král zápas o zlato.

Raučina nejlepším gólmanem

I stříbro ale bylo důvodem k oslavám. K úspěchům celého týmu přibylo ještě individuální ocenění jihlavského brankáře Dominika Raučiny, který byl vyhlášen nejlepším brankářem finálového turnaje. „Raučina se navíc se spoluhráčem Vávrů dostali na závěrečný kemp reprezentace U14,“ dodal Král.

„Celá sezóna byla fantastická. Kluci se po celý rok zlepšovali, tvrdě pracovali a byla radost je trénovat. Já bych jim rád touto cestou za celý rok ještě jednou poděkoval, stejně jako všem parťákům z realizačního týmu. Ta stříbrná medaile je pro nás i pro klub velký úspěch a jsem na všechny pyšný," hodnotil dojatý trenér Marcel Dlabaja.

O poslední velký mládežnický úspěch se postarali starší dorostenci SK Jihlava v roce 2014, tehdy slavili také stříbro. Poslední dorostenecký titul je pak z roku 2010, z roku 2003 je zase  poslední titul ze žákovské kategorie.

Finálový turnaj Extraligy starších žáků

Skupina A:

SK Jihlava – HBC Pardubice 1:5 (Kalina)
SK Jihlava – HBC Kladno 7:6 (Kučerka 3x, Moudrý, Merhaut, Gruss, Cebák)

Semifinále:

SK Jihlava – HBC Hostivař 4:3 (Kočařík 3x, Krajči)

Finále:

SK Jihlava – HBC Pardubice 2:5 (Kučerka, Moudrý)

SK Jihlava: Raučina (Hvězda) – Vávrů, Dlabaja, Kalina, Krajči, Krainer – Blaha, Cebák, Gruss – Kočařík, Korčák, Kučerka – Matějka, Merhaut, Moudrý – Mouka, Volf  “C“. Trenéři: Dlabaja, Kočařík, Krainer, Raučina.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, starší žáci, finále extraligy, stříbrná medaile, Petr Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenný kov po deseti letech: Starší žáci SK Jihlava slaví stříbro, nestačili jen na Pardubice | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.