Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA II.: Fenka Fiona neměla lehký osud, jedla zbytky a bývalý majitel se o ni téměř nestaral

Ve spolupráci s jihlavským útulkem, který sídlí v Pístově, přinášíme pravidelný seriál, v němž opuštěná zvířata hledají své nové páníčky. Dnes bude řeč o zhruba šestileté fence jménem Fiona, která se hodí ideálně ke starším lidem nebo do rodiny spíše s odrostlejšími dětmi. Fenka, která je křížencem, má přechodné bydliště v jihlavském útulku od loňského prosince.

Fiona má dramatický život už od malička. „Jako malou ji údajně našel v lese její původní „majitel“, který jí poté odložil do opuštěného domu bez lidí, i dalších zvířat. Párkrát za týden dostala nějaké zbytky, ostatní péče nulová. Při rozhodnutí o prodeji domu měla být utracena…. A tak se dostala k nám,“ popsala redakci Drbny Kateřina Škarková, vedoucí Útulku pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava. A dodala, že Fiona byla odebrána na základě rozhodnutí krajské veterinární správy a v útulku je umístěna od 8. prosince 2023. 

Pro více informací kontaktujte Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava na tel: 721 282 895 nebo osobně na adrese Pístov 60, Jihlava.

Budoucí páníček musí počítat s tím, že celý svůj život žila sama bez dalších podnětů. Socializace se psy je podle Škarkové nulová, k lidem je opatrná, ale po seznámení velmi milá a je vděčná za každé pohlazení. „Postupně poznává lidi, psy, auto, přírodu a pomalu se učí, co obnáší normální život,“ dodává vedoucí útulku.

Ideální bude dům se zahradou 

Jde o křížence, který se hodí k domu se zahradou, nejlépe jí bude u starších lidí. Určitě jí nebude vyhovovat ruch města nebo řádění a hluk malých dětí. Podle informací z útulku Fiona skvěle zvládá hygienu a nic neničí.

„Do útulku přišla s velkou kýlou, která již byla zarostlá do vnitřních orgánů. Kýla byla odstraněna a Fiona zároveň podstoupila kastraci. V současné době je v pořádku,“ ujistila Škarková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava

Štítky pes, útulek, majitel, rubrika, Fiona, Pístov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA II.: Fenka Fiona neměla lehký osud, jedla zbytky a bývalý majitel se o ni téměř nestaral | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.