Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na stavbě Horácké multifunkční arény pracuje stále více lidí. Do konce letošního roku má být pod střechou

Stále více lidí pracuje na stavbě Horácké multifunkční arény (HMA). Základy jsou hotové a stavba začíná růst do výšky. Hlavním cílem pro letošní rok je dostat stavbu pod střechu.

Na staveništi se pohybuje kolem padesáti lidí, nad nimi pak ční už pět jeřábů. Pokud by někoho z kolemjdoucích zajímalo aktuální dění, může přijít i k „oknu“ vedle malého zimáčku, kterým se lze podívat na vlastní oči.

Horácká multifukční aréna
Hala nadregionálního významu vyjde na bezmála dvě miliardy korun. Stavba začala v létě 2023 demolicí Horáckého zimního stadionu, hotovo má být příští rok na podzim.

Lidé se tak už nemusí dívat škvírami v plotě. „Chtěli bychom tam časem dát i grafiku s informacemi o stavbě arény,“ doplnil manažer výstavby HMA a radní města David Beke. Kromě toho jsou na internetu čtyřiadvacet hodin denně dostupné aktuální záběry ze dvou webkamer zamířených na dění na stavbě.

Na přelomu března a dubna se začne s osazováním prefabrikovaných betonových sloupů a tribun. Ještě během února se pak odveze poslední zemina, která na staveništi zůstala po bagrování základů. Ta končí na Pístově a Beke nyní veřejnosti poděkoval za trpělivost a omluvil se, že ne vždy byl vzhledem k podmínkám úklid bláta dokonalý.

Aktivně se začíná zapojovat také nový jednatel městské společnosti, která bude provoz arény zajišťovat, Martin Lindovský. „Řeší budoucí gastroprovozy, vnitřní značení arény a pomáhá například i s výběrem sedaček. Setkává se s budoucím partnery, mezi kterými je i hokejová Dukla a zabývá se marketingem,“ vyjmenoval Beke.

Očekávání veřejnosti jsou velká. S velkými akcemi se Jihlava dokáže poprat, říká nový manažer Horácké arény Martin Lindovský

Před necelým měsícem přišla jihlavská radnice se jménem jednatele nové obchodní společnosti, která bude mít na starosti chod Horácké multifunkční arény (MHA), jejíž stavba před několika měsíci v Jihlavě začala. U výběrového řízení byl...

Stavba má být dokončená na podzim 2025, přespříští hokejovou sezónu by tak HC Dukla Jihlava už mohla začít v Horácké aréně. „Horácká multifunkční aréna je podpořena dotacemi z Kraje Vysočina, Národní sportovní agentury a Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 815 milionů korun,“ uzařela Lucie Maxová z magistrátu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky Horácká multifunkční aréna, stavba, staveniště, HC Dukla Jihlava, Horácký zimní stadion, Národní sportovní agentura, Kraj Vysočina, lední hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbě Horácké multifunkční arény pracuje stále více lidí. Do konce letošního roku má být pod střechou | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.