Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Třešti instalují kamerový systém. Město začne sledovat v nejbližších dnech

Ulice v Třešti začíná sledovat kamerový systém, aktuálně je instalovaných jedenáct kamer z celkového počtu osmnácti. Lokality pomáhala vybrat veřejnost, slovo dostala i policie.

Kamery budou hlídat centrum města, ale také další lokality jako bývalý zimní stadion, házenkářské hřiště, fotbalový stadion, vlaková zastávka, okolí kostela svaté Kateřiny nebo školy. „Funkční není zatím žádná, kompletní systém bude předán do konce měsíce, včetně zálohovacího zařízení,“ uvedl pro Jihlavskou Drbnu starosta Vladislav Hynk.

„Kamerový systém má především preventivní dopad, ale když bude potřeba, bude ho vytěžovat policie. Takové ty partičky, které po městě jsou, se ale nevytratí, najdou si jiný kout, kde na ně nebude vidět. Uvidíme co dál, je to taková první vlaštovka,“ uvažoval starosta. Začátkem února má dojít k vyhodnocení umístění a případnému doplnění dalších lokalit.

Jak reaguje veřejnost? 

Reakce veřejnosti jsou různé. „Vždy se najde někdo, komu se to či ono nelíbí a na druhé straně jsou tací, kteří to stejné vítají. Myslím si, že v souvislosti s kamerovým systémem převažují spíše ti, kteří jeho zavedení kvitují,“ zhodnotil Hynk.

Kamerový systém bude také na průjezdu městem. Nepůjde o radar měřící rychlost, ale sledování provozu. Pokud bude přes Třešť někdo ujíždět policii, kamerový záznam jim výrazně pomůže. Kamery pak bude také právě policie obsluhovat.

Cena kamer byla zhruba čtyři sta tisíc, na půl milionu vyšlo napojení některých bodů na optickou síť. „V minulosti nás ale výstavba optických sítí stála mnohonásobně více,“ sdělil s úsměvem starosta.

Kamerový systém v Třešti

Pondělí, 15. ledna 2024, 07:14

Jedna z kamer je na meteosloupku na námětí. Foto: poskytl Vladislav Hynk
Kamera je také u Základní umělecké školy v centru Třeště. Foto: poskytl Vladislav Hynk

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vladislav Hynk

Štítky kamery, bezpečnost, náměstí, Třešť, optická síť, policie, Vladislav Hynk

V Třešti instalují kamerový systém. Město začne sledovat v nejbližších dnech | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.