Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihlavský bazén je kvůli rozbité vzduchotechnice stále mimo provoz. Otevřít by se měl snad v pátek

Pokud chcete v rámci svých novoročních předsevzetí začít třeba s plaváním v jihlavském bazénu Evžena Rošického, pak svoje plány ještě na chvíli odložte. Bazén je totiž kvůli závadě na vzduchotechnice na bazénové hale stále mimo provoz. Dobrou zprávou je to, že se na opravách od pondělí intenzivně pracuje.

„Porucha nastala dne 26. prosince 2022 v dopoledních hodinách, kdy se poškodil frekvenční měnič. Bazénová hala se musela následně uzavřít. Kvůli tomu, že by vzduchotechnika nevháněla teplý vzduch, by docházelo na bazéně k velké vlhkosti, rosení skel, vytváření plísní a špatným podmínkám pro koupání. Kdybychom výrazně snížili teplotu vody, aby nedocházelo k jejímu velkému odpařování, tak by zase byla návštěvníkům při pobytu na bazéně zima," vysvětluje ve zprávě pro novináře Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které bazén provozují. 

Bazén Evžena Rošického

Slavnostní výkop byl proveden dne 13. prosince 1960 a otevření proběhlo 29. října 1965, tedy po necelých pěti letech. Zajímavostí je, že šlo v té době teprve o desátý bazén v rámci celé republiky.

Výše uvedený problém se přes svátky nepodařilo vyřešit, protože nebylo možné sehnat tento speciální kus, který se dováží z Německa, a kvůli dovoleným ani firmu, která by zahájila ihned opravu. Od pondělí 2. ledna již specializovaná firma intenzivně pracuje na opravě vzduchotechniky.

Otevře se snad v pátek 

„Poškozený díl se pokusí repasovat, protože z ciziny stále ještě nedorazil. Ve čtvrtek by ho měla namontovat a vzduchotechniku zkusit zprovoznit. Pokud vše půjde bez problémů, tak by bazén měl být pro plaveckou školu i veřejnost otevřen v pátek 6. ledna. Tělocvičny, kuželna i sauna jsou stále v provozu," doplnil mluvčí Málek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto platinumportfolio / pixabay | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky bazén, odstávka, porucha, závada, vzduchotechnika, Evžena Rošického, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský bazén je kvůli rozbité vzduchotechnice stále mimo provoz. Otevřít by se měl snad v pátek | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.